Cum poate Biden să oprească un război larg în Orientul Mijlociu: Mutare a SUA neașteptată, susține un expert

Joi, 19 Octombrie 2023, ora 01:14
6573 citiri
Cum poate Biden să oprească un război larg în Orientul Mijlociu: Mutare a SUA neașteptată, susține un expert
Joe Biden are o misiune dificilă în rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu FOTO: Britannica

Situația din Orientul Mijlociu este extrem de încordată în prezent, iar evenimentele se succed cu repeziciune, existând un real pericol ca războiul dintre Israel și Hamas să se extindă în regiune. Un expert susține că dacă Joe Biden vrea să oprească această posibilă desfășurare, ar trebui să pregătească o lovitură asupra Iranului.

Însă această propunere nu reprezintă punctul de vedere al Casei Albe, într-un moment când președintele american pășește în Israel (n. r. analiza a apărut în timpul vizitei de miercuri, 18 octombrie, a lui Biden la Tel Aviv), potrivit Newsweek.

Președintele Joe Biden a ținut marți un discurs important, unul care, fără îndoială, va rezona în istoria Israelului, fiind unul dintre cele mai profunde discursuri pro-Israel ale unui președinte american în exercițiu.

Conflict major între Germania și Franța: ”Europa se află într-o situație gravă”

În observațiile sale, Biden a arătat cum arată sprijinul neclintit pentru Israel, arătând fără echivoc că nu există o echivalență morală între Israel și Hamas. Biden a subliniat că statul Israel nu numai că deține dreptul, ci are și obligația morală de a combate Hamas și de a demonta infrastructura sa teroristă nemiloasă.

În timpul discursului său, Biden a vorbit despre desfășurarea navelor de război ale marinei americane în estul Mediteranei. Deși acest lucru este semnificativ, există încă doi pași pe care Biden îi poate face pentru a schimba traiectoria Orientului Mijlociu pentru anii următori, susține Yaakov Katz, un expert de la Jewish People Policy Institute, un think tank din Ierusalim.

Analistul susține că primul pas ar fi schimbarea destinației grupului de atac al portavioanelor americane, care include USS Gerald R. Ford. În loc să-l trimită în estul Mediteranei, Biden ar trebui să-l trimită în Golful Persic și să poziționeze grupul de atac acolo, la doar câteva mile de coasta iraniană.

Satul occidental de unde se vede Rusia, peste râu: Singura graniță Schengen a UE deschisă cu țara lui Putin

În plus, ar trebui să trimită mai multe escadrile de avioane de luptă F-22 Raptor în regiune și să ducă una în Israel, în timp ce trimite bombardiere strategice B-52 de la bazele lor din Louisiana și Dakota de Nord pentru a zbura fără oprire deasupra regiunii.

O astfel de prezență militară ar constitui cea mai mare acumulare de forțe americane în regiune de la invazia Irakului în 2003. Al doilea pas propus de expert, este ca Biden să emită un avertisment direct nu către Hezbollah, ci către Iran.

Ar fi un simplu discurs care să explice că, dacă Hezbollah sau Iranul lansează un atac împotriva Israelului, America va riposta nu împotriva Beirutului, ci în Iran, crede analistul.

Președintele SUA Joe Biden l-a ironizat pe Donald Trump la cina anuală a corespondenților de presă la Casa Albă
Președintele SUA Joe Biden l-a ironizat pe Donald Trump la cina anuală a corespondenților de presă la Casa Albă
Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, pe care l-a comparat cu ”un băieţel...
Copilul palestinian salvat din burta mamei decedate a murit în spitalul din Gaza. „Familia este complet distrusă”
Copilul palestinian salvat din burta mamei decedate a murit în spitalul din Gaza. „Familia este complet distrusă”
Un copil palestinian prematur salvat din pântecele mamei sale la scurt timp după ce femeia a fost ucisă într-un atac aerian israelian a murit, a declarat unchiul copilului, conform The...
#Israel Hamas Gaza, #Joe Biden, #israel gaza, #razboi Israel, #Razboi Israel Gaza, #vizita Joe Biden, #SUA Israel , #Israel Fasia Gaza