Ucraina ridica in Insula Serpilor un centru de afaceri

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 15:28
2423 citiri
Ucraina ridica in Insula Serpilor un centru de afaceri

Cabinetul de ministri al premierului ucrainean Iulia Timosenko si-a propus sa ridice in Insula Serpilor un centru de afaceri, cu apa adusa de pe uscat, in cadrul proiectului de transformare a insulei in zona economica libera denumita "Ahilia".

"In timp ce Romania incearca sa demonstreze prin instantele internationale ca Insula Serpilor este o formatiune stancoasa, Ucraina o va transforma intr-un paradis fiscal cu beneficii pentru statul ucrainean", comenteaza in editia sa de marti publicatia Gazeta24, preluata de Agerpres.

Conform proiectului guvernamental, in primii zece ani, zona economica libera "Ahilia" va permite crearea a 70 de locuri noi de munca in Insula Serpilor, urmand sa atraga investitii de ordinul a circa 4 milioane de euro.

Oficial, zona economica libera este creata in Insula Serpilor - al carei platou continental face obiectul unui litigiu intre Ucraina si Romania la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga - pe o perioada de 30 de ani, cu scopul declarat de a eficientiza exploatarea resurselor naturale si de a ameliora conservarea obiectivelor de istorie si cultura.

In cadrul aceluiasi proiect, guvernul ucrainean ar urma sa construiasca doua noi dane pentru dezvoltarea activitatii unui complex de exploatare a petrolului si gazelor, precum si locuri de ancorare a iahturilor si ambarcatiunilor turistice.

In plus, la ordinul personal al presedintelui Viktor Iuscenko, vechile baraci de pe Insula Serpilor trebuie transformate in case de locuit, urmand a fi construite un centru medical, un complex pentru petrecerea timpului liber si un templu al lui Ahile.

Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Mîkola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că şi-a însuşit terenuri care aparţin statului înainte să intre în Guvern, potrivit...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Ucraina, #Insula Serpilor, #paradis fiscal, #locuinte, #locuri de munca, #Ahilia , #premier Ucraina