5 tipuri de jucării pe care să le oferi unui bebeluș

Advertorial
Joi, 24 Februarie 2022, ora 18:21
3885 citiri
5 tipuri de jucării pe care să le oferi unui bebeluș
jucarii FOTO: unsplash.com

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/y4cV-gQqmVI

Primele luni de viață sunt cele în care bebelușii descoperă lumea din jurul lor, culorile, formele sau texturile. Pentru a-și testa simțurile, cei mici au nevoie de jucării specifice. Deși orice magazin pentru copii abundă în obiecte dintre cele mai colorate și plăcute vizual, trebuie să știi că există câteva reguli în alegerea celor potrivite pentru un bebe.

Dacă ești în căutarea unui cadou pentru un bebeluș, iată cinci tipuri de jucării potrivite în primele luni de viața:

Jucării din pluș moale

Un nou-născut distinge forme și culori, însă joaca este pe un plan secund, după activități precum somn și hrană. O jucărie din pluș este ideală pentru un bebeluș, însă textura trebuie să fie una moale și deloc pufoasă. Motivul pentru care trebuie să optezi pentru pluș special este acela că bebe ca avea tendința de a duce la gură obiectul și îi pot rămâne diverse scame. Poți alege din oferta de jucării pentru bebeluși de pe urbantrends.ro. De asemenea, este bine să studiezi cu atenție eticheta, unde scrie pentru ce vârstă este recomandată.

Jucăriile din pluș pentru bebeluși au forme simpliste, de tipul mingilor sau a diferitelor animale și nu au foarte multe culori. În general, cele pentru fetițe sunt roz cu alb, iar cele pentru băieți sunt bleu. Felul în care sunt colorate țesăturile este de important, căci tipul de vopsea folosit este unul special, utilizat pentru categoria 0-12 luni.

Jucării din cauciuc sau silicon

Potrivite pentru bebeluși sunt și jucăriile din cauciuc sau silicon, cât timp materialele utilizate pentru confecționare sunt de cea mai bună calitate. De exemplu, oferă-i unui bebe un set de rățuște din cauciuc, care să poată fi utilizate în timpul băiței. Cel mai probabil le va ține în mâini, însă culorile îl vor atrage cu siguranță.

Accesorii pentru pătuțul bebelușului

În primele luni de viață ale bebelușului accesoriile pentru pătuț nu pot să lipsească. O jucărie de tip carusel, cu diverse forme colorate, care să poată fi agățată deasupra este un cadou potrivit. De obicei acestea au și diverse melodii line, menite să-i liniștească pe cei mici și să-i ajute să adoarmă mai repede.

Jucării interactive și muzicale

Pe lângă caruselul care se prinde deasupra pătuțului și alt tip de jucării interactive și muzicale sunt potrivite pentru un bebeluș, mai ales după primele luni de viață. O jucărie multifuncțională, cu forme și culori vii, care scoate diverse sunete și are incluse cântecele pentru copii îl va captiva pe bebelușul care începe să stea singur în funduleț și care are deja capacitatea să atingă și să apese singur pe butoanele colorate. Muzica și culorile sunt menite să-i atragă pe cei mici.

Jucării pentru dentiție

În primele luni cei mici se confruntă cu un disconfort dat de apariția primilor dinți de lapte. Vor simți senzație de mâncărime și chiar durere la nivelul gingiilor și vor avea mereu tendința de a ronțăi un obiect. Există jucării speciale pentru dentiție, realizate din silicon moale, potrivite pentru a îi ajuta pe bebeluși să-și calmeze gingiile. Oferă-i celui mic o astfel de jucărie, într-o formă colorată, pe care să o poată ține în mâini și “mesteca” în siguranță.

Tendința de a cumpăra tot felul de obiecte pentru un bebeluș este foarte mare, însă trebuie să ții întotdeauna cont de faptul că în primele luni de viață cele mai multe dintre ele sunt nefolositoare. Optează pentru jucării speciale, moi și ușoare sau cu diverse funcții interactive, pe care cel mic să le poată observa de la distanță. O lampă de veghe sau un carusel muzical sunt cadouri utile, chiar dacă bebe nu va intra în contact cu ele în mod direct. Vremea jucăriilor mai elaborate vine abia în jurul vârstei de 12 luni, când cel mic prinde mai multă putere și începe să facă primii pași.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#jucarii, #jucarii copii , #copii