Iohannis, la o conferinta IT: Acceptam aceste provocari sau dormim pe noi, ceea ce mie imi displace profund

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 14:07
3420 citiri
Iohannis, la o conferinta IT: Acceptam aceste provocari sau dormim pe noi, ceea ce mie imi displace profund

Presedintele Klaus Iohannis a participat, marti, la lansarea proiectului "Romania Tech Nation", la Universitatea Politehnica, context in care a afirmat ca in administratia publica ar trebui sa fie incercat sistemul asistentilor virtuali vocali.

"Eu cred ca ar fi foarte bine sa convingem impreuna pe cativa conducatori de institutii sa implementam asa ceva. Aici avem o evolutie rapida, globala si avem doar doua variante de a reactiona: ori ramanem in frunte si atunci trebuie sa acceptam aceste provocari si sa incercam intre cei care implementeaza sau sa dormim pe noi, ceea ce mie personal imi displace profund. Haideti sa incercam!", a spus Iohannis, intrebat de un tanar antreprenor daca sustine introducerea asistentilor virtuali vocali in administratia publica.

El a mai aratat ca in sistemul digital este nevoie de masuri de incurajare.

"Sectorul a ajuns de la zero la 6% din PIB. 6% din PIB este foarte mult. Acest lucru a fost posibil fiindca avem doua ingrediente importante: primul - sunt tinerii antreprenori si unii mai putini tineri, dar majoritatea sunt tineri care au profitat de aceste oportunitati si au contribuit la o dezvoltare senzationala a intregului sector, celalalt ingredient este din partea statului, nu din partea acestui guvern, din partea statului, acele incentives care au fost create.

Dupa parerea mea, aici nu numai ca nu trebuie mers inapoi, trebuie mers mult mai departe. Daca avem acest sector care se dezvolta fara ca statul sa se agite peste masura, atunci ar fi cazul ca orice guvern care va veni, sper ca de saptamana viitoare, sa inteleaga aceste lucruri si sa inteleaga nu numai ca nu trebuie sa reducem incurajarea spre sector, ci trebuie sa-l dezvoltam.

Parerea mea este ca aici s-a gresit profund tot din partea statului, fiindca acest sector care se dezvolta senzational nu a fost corelat cu institutiile statului. Este pur si simplu pacat sa ai un sector extrem de performant si sa nu-l folosesti, mi se pare o irosire a unei sanse si cred ca de aici trebuie sa vina si urmatoarele masuri de incurajare care vor duce si la mai multe oportunitati de afaceri in acest domeniu", a spus presedintele Iohannis.

Citeste si Iohannis acuza "guvernarea paralela" a PSD: A mers pe contrasens fata de asteptarile romanilor

Citeste si:
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Fostul lider al USR Dan Barna a analizat joi, 27 ianuarie, situația politică în care a ajuns PNL în urma coaliției cu PSD. Acesta a vorbit și despre neînțelegerile din partidul din care...
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Comentarii
programer2
rank 1
ro ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale