Lazaroiu, out! Cine urmeaza?

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 23:46
4855 citiri
Lazaroiu, out! Cine urmeaza?

Vineri, inceput de weekend, putine vesti politice pana la ora 17 cand a explodat bomba - Lazaroiu, cel mai nou ministru (daca nu il numaram pe inca neunsul Orban) - a fost revocat. O decizie ferma din partea lui Emil Boc la adresa unui subordonat.

Apoi, la cateva minute, Sulfina Barbu este parca parasutata direct in fotoliul de la Munca si Traian Basescu semneaza decretul instant.

Acum cateva luni vorbea Emil Boc pe un ton imperativ de remanierea ministrilor neperformanti in domeniul fondurilor europene. Nu s-a intamplat! In schimb, a fost dat afara din Guvern pe usa din dos Sebastian Lazaroiu. De ce? Pentru ca vorbea prea mult si sifona imaginea partidului.

Mai mult, Gheorghe Flutur, un om cu vorba grea in PDL, si-ar cam dori si alte asemenea decizii radicale, dupa cum a declarat pentru Ziare.com.

Iata firul evenimentelor de vineri:

17.00 - Premierul Emil Boc l-a revocat pe Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii, principalul motiv invocat de liderii PDL fiind acela ca fostul consilier prezidential a facut mai multe declaratii ce au adus prejudicii grave de imagine principalului partid de guvernamant.

"In temeiul articolului 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc a inaintat Presedintelui Romaniei cererea de revocare din functie a domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

18.07 - Sulfina Barbu a fost numita in functia de ministru al Muncii. Presedintele Traian Basescu a semnat numirea sa in functie, iar ceremonia de investire urmeaza sa aiba loc luni. Nu au existat voci din interiorul PDL care sa se opuna numirii acesteia.

18.30 - Reactiile din PDL sunt la unison: Bine i-a facut!

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, considera ca a fost vorba de o sanctiune din partea premierului. "Important este ca ministrul a fost revocat, premierul l-a sanctionat. Mergem inainte, avem un nou ministru si asta e", a spus Oltean.

"Este o reactie fireasca a PDL, este o reactie demna a noastra in legatura cu aceasta afirmatie", a spus si Sorin Frunzaverde.

19.30 - Pana si Opozitia se bucura sa scape de Lazaroiu. Liderul PSD, Victor Ponta, a comentat situatia sustinand ca Sebastian Lazaroiu "nu a fost ministru", ci "un comisar politic de la Cotroceni".

"Ar fi nesincer sa spun ca nu sunt surprins, probabil ca marea majoritate au fost surprinsi de iuteala cu care s-au desfasurat lucrurile. Se poate discuta foarte mult despre ce este in spatele acestei miscari bruste si surprinzatoare. Barca puterii se arata si prin aceasta intamplare in deriva dincolo de faptul ca incearca sa ideea ca se tine tare pe picoare. Traian Basescu a procedat corect", s-a aratat de parere si Crin Antonescu, seful liberalilor.

20.00 - Ce urmeaza? Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca masuri ferme precum revocarea lui Sebastian Lazaroiu din Guvern trebuie continuate "foarte repede" si cu altii care incalca disciplina de partid.

"Cred ca e nevoie de mai multa disciplina in PDL si in randul celor care sunt sustinuti de PDL. Dupa parerea mea aceste masuri trebuie continuate si cu altii care incalca regulile si statutul PDL-ului, foarte repede.

Legat de cazul acesta, asta este situatia. Comentarii politice despre PDL poate cei mai indreptatiti sa faca sunt membrii PDL, dar in interior, mai putin cei care nu sunt membri dar beneficiaza de sustinerea PDL", a declarat Gheorghe Flutur pentru Ziare.com.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Sebastian Lazaroiu revocat, #Sulfina Barbu ministrul muncii , #demis