O. Vasilescu, despre autoarea referatului de plagiat: Fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 14:52
6539 citiri
O. Vasilescu, despre autoarea referatului de plagiat: Fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Primarul municipiului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, o acuza pe Cosima Rughinis, expertul Universitatii Bucuresti care a intocmit referatul prin care se arata ca teza sa de doctorat este suspecta de plagiat, ca "fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau de cercurile politice ale vremurilor noastre".

Lia Olguta Vasilescu neaga inca o data, intr-o postare pe Facebook, ca teza sa de doctorat a fost plagiata.

A fost facut public referatul prin care Lia Olguta Vasilescu e acuzata de plagiat (Video)

"Am primit referatul de "plagiat", semnat de o persoana, nu de doua cum prevad normele si de un comic total. Se insista pe faptul ca am plagiat un intreg capitol de pe Internet, desi am demonstrat in fata presei ca sursa de pe Internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu si pe paragrafe "preluate" din Pareto.

Lucrarea fiind, evident, despre Pareto. Ca si cum, daca scrii un comentariu la "Doina", nu ai voie sa citezi versuri, ca il plagiezi pe Eminescu. In plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, ca nu l-am mentionat in bibliografie pe Pio Rajna, in conditiile in care l-am amintit in lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleasi cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. Nici nu aveam ce, ca persoana nu era sociolog, ci doar vedeta a vremii", afirma social democrata.

Inca un lider PSD acuzat de plagiat de expertii Universitatii Bucuresti

In final ea da si un sfat: "Mai studiati copii, poate mai invatati si voi cate ceva".

"Concluzia: fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau. De cercurile politice ale vremurilor noastre. Daca eu va spun ca va fi festival... Mai studiati copii, poate mai invatati si voi cate ceva", incheie Lia Olguta Vasilescu.

Lia Olguta Vasilescu spune ca acuzatiile de plagiat reprezinta "o gafa de gaga"

Ce arata referatul prin care Lia Olguta Vasilescu e acuzata de plagiat

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a facut public, marti, referatul de expertiza privind "suspiciunea de plagiat si alte abateri de la normele academice de autorat stiintific in cazul doamnei Olguta Vasilescu".

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei si vicepresedinte PSD, a preluat fragmente intregi fara citarea sursei in teza de doctorat, sase autori fiind preluati fara a fi nominalizati, iar un intreg capitol se afla pe Internet, arata raportul intocmit de expertul Universitatii Bucuresti.

Referatul este publicat integral pe site-ul Universitatii Bucuresti, fiind datat 30 aprilie 2013 si semnat de Cosima Rughinis, membru al Comisiei de Etica al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Universitatea Bucuresti.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Universitatii Bucuresti, Cosima Rughinis este doctor in sociologie, a efectuat mai multe stagii de pregatire la universitati din strainatate, a participat la programe internationale de cercetare si a publicat numeroase lucrari stiintifice, precum si 4 carti.

Dupa ce Victor Ponta a declarat ca "renunta" la titlul de doctor in drept la doi ani de la declansarea scandalului de plagiat in care a fost implicat, Universitatea Bucuresti a anuntat ca solicita CNE verificarea tezei de doctorat a Liei Olguta Vasilescu, suspectata la randul ei de plagiat.

Primarul Craiovei a respins acuzatiile, dar a anuntat ca se va prezenta in fata CNE pentru a da explicatii.

I.O.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Lia Olguta Vasilescu plagiat, #Lia Olguta Vasilescu doctorat plagiat , #primar Craiova