Lucruri in privinta carora mama ta avea dreptate

Marti, 24 August 2010, ora 07:03
5144 citiri
Lucruri in privinta carora mama ta avea dreptate
Foto: Excelle monster

Probabil ti s-a intamplat sa crezi ca mama ta exagereaza uneori cu sfaturile si ca multe dintre ele sunt invechite sau deplasate. In timp, insa, s-ar putea sa iti fi dat seama ca, in privinta multora dintre ele, ea chiar avea dreptate.

Si poate inca te mai invata ceva ce nu stii, indiferent ca este vorba de o situatie legata de cresterea copilului tau sau de cum sa te porti intr-un anumit context.

Mama este, in cele mai multe dintre cazuri, persoana cea mai de incredere pentru ca intotdeauna iti vrea binele.

Excelle.monster.com iti arata cateva dintre acele sfaturi ale mamelor care se potrivesc in orice timp.

1. Stai dreapta

Fie ca stai pe un scaun sau in picioare, daca tii spatele drept te ajuta nu doar din punct de vedere fizic, ci si in privinta atitudinii pe care o lasi sa se vada de fata cu ceilalti, aceasta postura dand impresia de incredere in sine.

Toate mamele au un copil favorit - ce inseamna asta pentru copii?

2. Accepta un compliment cu gratie

Desi tendinta este de a nega un compliment, aceasta reactie este mai putin potrivita decat un simplu "Multumesc!", care arata stima de sine si respectarea unor maniere.

3. Fii buna si amabila

Aceasta este una dintre intelepciunile greu de urmat, insa, asa cum spune un proverb, cu o lingura de miere prinzi mai multe muste decat cu o bute de otet.

4. Nu renunta usor

Chiar daca intampini dificultati intr-o anumita activitate, un sport spre exemplu, nu te da batuta usor. Persevereaza si vei vedea ca incepi sa simti gustul succesului.

5. Da ce ai mai bun din tine

Lucrurile facute pe jumatate sau de mantuiala nu aduc decat nervi in plus la un moment dat sau dezaprobari din partea altora. Fa totul asa cum trebuie, cat mai des posibil, si vei avea mai multa implinire decat daca ai fi superficiala, chiar daca depui mai mult efort.

Cele mai bogate mame din lume

6. Nu stii niciodata pana nu incerci

Explorand situatii si activitati noi iti vei deschide orizontul de cunoastere si vei descoperi mai multe despre cine esti si ce poti face mai bine, cu ce talent esti inzestrata.

7. Nu fuma

Acest sfat iti poate prelungi viata sau cel putin te poate scuti de probleme de sanatate care se redreseaza cu greu. Plus alte beneficii cum ar fi niste bani economisiti.

8. Fii tu insati

"Asa mama, asa fiica" in materie vestimentara

Fiecare femeie este placuta asa cum este ea, fara sa se straduiasca sa fie in alt fel. Descoperirea trasaturilor care fac parte din caracterul tau reprezinta un proces care dureaza intreaga viata, insa este necesar pentru a te cunoaste cat mai bine.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sfaturi mame, #intelepciune mame , #familia