Cum sa privesti cu ochi buni pensionarea

Marti, 04 August 2009, ora 15:29
2596 citiri
Cum sa privesti cu ochi buni pensionarea
Foto: How Stuff Works

Usor, usor te apropii de varsta de pensionare. Ce bine suna. Vei avea timp de vacanta, te vei putea culca tarziu, vei avea timp de orice hobby. Insa exista si situatii in care oamenii sunt obligati sa iasa la pensie si nu privesc acest lucru cu ochi buni.

How Stuff Works te invata cum sa treci peste aceste probleme si sa te bucuri de faptul ca scapi de stresul de la munca.

Asigura-te ca vei putea trai intr-un mod placut. Urmeaza sfatul unui planificator financiar si afla ce trebuie sa faci pentru a face economii pentru noua ta viata. Gandeste-te la economiile pe care le vei face. Este adevarat ca de factura la telefon nu vei scapa, insa banii dati pe transport si mancarea de la munca ii vei economisi. Gandeste-te la cea mai buna parte, vei avea parte de multe reduceri, de la imbracaminte, pana la camerele de hotel.

Multi oameni isi cumpara case foarte mari pe parcursul vietii pentru ca familia sa se poata desfasura in voie, insa la batranete copiii sunt deja casatoriti si stau in alte case. Profita de acest lucru si vinde aceasta casa mare si cumpara-ti un apartament mic. In acest mod vei economisi foarte mult si la factura. De asemenea, daca ai mai multe masini, vinde din ele, sau daca ai una foarte scumpa vinde-o si ia una mai ieftina.

Poti sa lucrezi in continuare. O sa te gandesti ca tocmai de aceea ai iesit la pensie, pentru a nu mai lucra. Poti gasi o slujba usoara, care sa nu te solicite foarte mult. In acest fel nu te vei plictisi si vei avea si un venit in plus. Poti cauta ceva cu program redus.

Chiar daca nu ai bani ii poti ajuta pe cei din jur. Te poti inscrie voluntar pentru diferite campanii.

Impartaseste-ti cunostintele. Nu trebuie sa predai intr-o scoala, insa poti sa iei legatura cu organizatorii unor cursuri si sa iti oferi ajutorul.

Niciodata nu este prea tarziu sa te intorci la scoala. Ai visat intotdeauna sa urmezi o facultate? Acum o poti face.

Daca simpatizezi un politician si se apropie alegerile, poti lua legatura cu acesta sau cu reprezentantii lui si sa iti oferi ajutorul pentru campania electorala.

Imbunatateste-ti sanatatea facand exercitii. Statul in casa toata ziua in casa si privitul la televizor reprezinta o influenta negativa asupra fizicului si psihicului tau. Profita de timpul liber si fa exercitii. Poti alege o sala unde pensionarii au reducere, sau poti face exercitii in casa urmand sfaturile instructorului de pe un DVD.

Calatoreste cat de mult poti. Ia-ti partenerul de viata si plecati des in mici excursii sau calatorii mai lungi.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sfaturi utile pensionare, #parte buna pensionare, #pensie sfaturi adaptare , #intalniri