Invata sa te certi "sanatos" cu nevasta

Marti, 23 Iunie 2009, ora 23:58
5039 citiri
Invata sa te certi "sanatos" cu nevasta

"Ce prostie! Mare chestie sa te certi cu nevasta" vor spune unii citind titlul acestui articol. Ei, bine, nu e chiar asa. Sigur ca poti sa te certi in multe moduri cu partenera de viata dar daca vrei sa nu se aleaga praful de casnicia voastra este mai intelept sa respecti cateva sfaturi.

Trecand peste faptul ca orice cuplu, cu "acte" sau fara, este macinat de probleme si de conflicte care par imposibil de rezolvat, ajungem la o prima concluzie: confruntarile verbale intr-o familie sunt "sanatoase".

Si asta pentru ca doar asa se poate trece peste hopuri fara "accidentari grave" si se poate ajunge la o evolutie frumoasa a relatiei intre cei doi parteneri.

Iata ce ii sfatuiesc pe barbati consilierii maritali citati de site-ul families.com.

Nu amestecati problemele

O data ales subiectul disputei, ramaneti la el. Nu rascoliti prin certurile anterioare, nu cautati ajutor in zone de care v-ati indepartat deja. Toate scandalurile anterioare trebuie "inchise cu cheia". Gasiti argumente noi, care sa se refere strict la tema pe care va certati acum.

Nu va atacati sotia cu expresii de genul "tu intotdeauna...." sau "tu niciodata nu spui...". Va riposta cu siguranta, incercand sa nege toate acuzatiile de acest gen si sa va atace la randul ei, iar discutia va devia de la subiectul aflat in dezbatere.

Nu minimalizati gravitatea problemei, indiferent care ar fi ea. Daca treceti cu usurinta peste un conflict fara sa il rezolvati, el va aparea din nou iar efectele ar putea sa fie si mai neplacute.

Ascultati-o si pe ea

Incercati sa va prezentati cat mai clar pozitia. Spuneti deschis ce ganditi si ce simtiti cu privire la situatia respectiva.

Purtati un dialog nu un monolog. Ascultati ce spune si sotia dumneavoastra. Poate veti constata ca totul a fost doar o neintelegere sau poate ca solutiile gasite de ea sunt mai bune decat cele oferite de dumneavoastra.

Nu va certati daca sunteti obositi sau nervosi din alte cauze. Incercarea de a rezolva o problema se va transforma astfel intr-o descarcare nervoasa. Riscati sa se ajunga la vorbe grele, fara rost si fara legatura cu subiectul. Amanati discutia pana pentru momentul in care veti fi linistiti amandoi si veti avea mintea limpede.

Nu ii amestecati si pe altii

Nu amestecati alti membri ai familiei sau prieteni in disputa. Sunt pareri si pareri, interese si interese, fiecare depinzand de nivelul de cunostinte cu privire la subiect al celor care si-ar dori sa se amestece.

Nu va amestecati mama daca va certati pe tema bucatelor gatite de nevasta. Si nu va luati drept "avocat" un prieten daca va certati cu sotia pe tema destinatiei de vacanta. Nu el va merge cu dumneavoastra.

Incheiati cearta ca un domn, indiferent cum iesiti din disputa, invins sau invingator. Iar o imbratisare este un gest care poate pecetlui onorabil o astfel de disputa in familie, dandu-va posibilitatea sa reinnodati relatia fara resentimente.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#relatii soti, #dispute familiale , #intalniri