Retete de frumusete de pe vremea bunicii

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 18:08
6311 citiri
Retete de frumusete de pe vremea bunicii

Daca vreti sa aveti o piele frumoasa, curata si mereu cu un aspect tanar, atunci ar fi bine sa evitati pe cat posibil produsele cosmetice pe baza de chimicale si sa folositi cat mai multe produse naturale.

De aceea, cea mai buna idee este sa apelati la retetele de frumusete ale bunicii. Nu doar ca nu veti mai risipi banii degeaba pe produse scumpe de firma, dar veti vedea ca tot ceea ce este din plante este cu mult mai eficient. Fructele si legumele sunt ideale pentru a face combinatii eficiente pentru pielea ta.

Daca vreti sa apelati la cateva retete testate cu succes de bunicile noastre, Femme Actuelle are cateva propuneri:

1. Reteta anti-cearcane

Cearcanele apar in anumite circumstante (oboseala, stres, insomnie), din cauza slabei circulatii de sange intr-o zona in care pielea este foarte subtire, lasand sa se vada vasele de sange.

Daca vreti sa scapati de cearcane in mod natural, atunci folositi-va de pliculete de ceai. Faceti o infuzie timp de 5 minute, scoateti apoi pliculetele si asteptati pana cand se racesc pentru a pune cate unul pe fiecare ochi inchis.

Ramaneti in pozitie culcata pentru un sfert de ora, apoi luati de pe ochi pliculetele. Efectul este imediat.

2. Reteta pentru a inchide porii

Multe femei se confrunta cu problema porilor dilatati. O reteta foarte buna este sa opariti cateva frunze de urzici tinere, sa adaugati esenta de trandafir peste ele (o puteti prepara sau o puteti cumpara de la farmacie). Lasati sa se raceasca. Din compozitia respectiva faceti o pasta si aplicati-o direct pe fata, evitand ochii si buzele. Lasati sa actioneze timp de 10 minute.

O alta reteta foarte eficienta este si urmatoarea: se amesteca 50 g de pulbere de migdale, cu 25 de cl de apa si o jumatate de iaurt simplu. Luati 100 g de salvie si faceti infuzie timp de 10 minute, in 50 de cl de apa. Se raceste si se filtreaza. Amestecati compozitiile si aplicati aceasta masca de doua ori pe saptamana pe fata.

Cea de-a treia reteta pentru problemele cu porii presupune amestecul cu mixerul din 1 rosie, 1 castravete si 1 lamaie. Se amesteca totul si se adauga flori de soc care fusesera initial puse la infuzie. Tineti totul timp de 3 zile intr-un loc racoros si ventilat, apoi puteti aplica pe fata.

3. Reteta pentru cosuri

Puneti 100 g de frunze de salvie in 50 de cl de apa rece. Lasati sa fiarba 15 minute, pana cand lichidul se reduce. Lasati la infuzie in afara focului timp de 10 minute. Filtrati si lasati sa se raceasca. Aplicati pe zonele cu probleme.

4. Reteta pentru o piele cu roseata

Daca vreti ca roseata pielii sa nu va mai dea batai de cap, firbeti timp de 15 minute 30 g de flori de violeta intr-un litru de apa. Lasati compozitia timp de 15 minute la infuzie, apoi filtrati. Puteti face o cura de zece zile, prin masaj cu aceasta compozitie in zonele afectate, dimineata si seara.

O alta varianta este sa amestecati 2 linguri de ulei de migdale cu 6 picaturi de ulei esential de chiparos verde.

Cand este frig afara, ceaiul de musetel este calmant si anti-inflamator. Faceti infuzie timp de 10 minute, inmuiati o compresa in ceai si aplicati usor pe partile cu probleme.

5. Reteta contra punctelor negre

Daca aveti puncte negre, aplicati zilnic pe fata suc de tomate proaspat. Tot de o leguma va puteti ajuta si pentru punctele negre din zone precum fruntea, barbia sau in jurul nasului: aplica pe aceste zone coaja de castravete si las-o sa actioneze cateva minute.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#retet frumusete, #retete naturale, #produse cosmetice , #intalniri