Campioana nationala la make-up, Beatrice Szeplaki, ia vedetele la puricat - Interviu

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:32
5159 citiri
Campioana nationala la make-up, Beatrice Szeplaki, ia vedetele la puricat - Interviu
Foto: Beatrice Szeplaki

Beatrice Szeplaki are doar 21 de ani si toate sansele sa devina unul dintre cei mai cunoscuti make-up artisti nu doar din Romania, ci si din lume.

Tanara din Arad a castigat Campionatul National de make-up din 2013, iar in octombrie va reprezenta Romania la Campionatul European de make-up de la Munchen.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Beatrice Szeplaki a vorbit despre cum se machiaza romancele, in general, dar si despre vedete care nu stiu sa se puna in evidenta prin intermediul fardurilor.

Am mai discutat cu specialistul in make-up despre cum se pregateste pentru Campionatul European, dar si despre cat costa un machiaj profesionist.

Ati castigat Campionatul National de make-up, care a avut drept tema "balerina". Care a fost atuul dvs? De ce credeti ca ati fost aleasa in defavoarea altor concurente?

Iubesc ceea ce fac si fac aceasta arta cu foarte multa pasiune, daca se poate considera un atuu, iar acest lucru s-a reflectat in machiajul meu. Cred ca am fost aleasa deoarece am indeplinit cerintele juriului (aspect curat, imbinarea culorilor, tehnica, imaginea finala completata machiaj-tinuta-coafura).

Juriul nu a cautat imaginea clasica a unei balerine, a dorit sa vada o balerina contemporana cu un machiaj care ar putea fi purtat de oricine. Se pare ca le-am indeplinit cerintele.

Cum va pregatiti pentru Campionatul European de la Munchen?

Pentru Campionatul European de la Munchen ma pregatesc prin exercitiu, exercitiu si iar exercitiu. Citesc foarte multe reviste de specialitate, reviste de moda, sa fiu informata cu ultimele trenduri in materie de machiaj. Urmaresc blog-urile si materiale ale marilor make-up artisti pentru inspiratie, iar apoi exersez pe mine, pe prietene.

Caut inspiratie peste tot, in natura, televiziune, arta, chiar si ambalajul unor produse ma inspira in combinatia de culori.

Care a fost machiajul de care va simtiti cel mai mandra pana acum?

Machiajul de care m-am simtit cel mai mandra pana acum este acest machiaj de la concursul national de make-up. Concursul este prima mea realizare adevarata in lumea make-upului si sunt foarte mandra de ce am realizat. Desigur, nu as fi reusit fara frumosul meu model si buna prietena Marta Bianca.

Ati colaborat cu vreo vedeta?

Nu, desi imi doresc foarte mult sa colaborez cu Mirela Vescan sau Giulia Nahmany.

Mirela Vescan, despre greselile de machiaj ale romancelor -Interviu

Pe cine ati vrea sa ajungeti sa fardati?

Imi doresc sa ajung sa o machiez pe Madalina Ghenea, o femeie cu adevarat admirabila din toate punctele de vedere.

Care vi se pare vedeta care se machiaza cel mai nepotrivit?

Cu totii avem gusturi si stiluri diferite; ce mi s-ar parea mie frumos altei persoane i s-ar parea urat. Personal, cel mai nepotrivit mi se pare ca se machiaza Anda Adam, este o femeie foarte frumoasa, dar machiajul este total nepotrivit.

Dar din contra, care se machiaza cel mai bine?

Consider ca toate vedetele se machiaza frumos in felul lor, astfel incat isi reflecta fiecare personalitatea. Eu, personal, admir foarte mult stilul Mihaelei Radulescu, al Gabrielei Cristea si al Roxanei Ionescu.

Stiu romancele sa se machieze?

Si da, si nu. Unele fete incearca sa abordeze un stil nepotrivit si, in loc sa isi scoata in evidenta frumusetea lor naturala, se uratesc. Dar sunt si unele fete care stiu cum sta treaba cu zicala "less is more" sau o simpla linie de tus negru care va ramane vesnic in trend si va face fiecaruia o privire de diva.

Care este cea mai mare greseala pe care o fac?

Excesele si faptul ca multe isi doresc sa para mai in varsta, in loc sa se bucure de varsta si frumusetea lor.

Oferiti lectii de machiaj?

Nu, este un urmator proiect pe care imi doresc foarte mult sa reusesc sa il initiez.

Cat costa un machiaj profesionist realizat de dvs?

Mult mai ieftin decat in alte locuri sau la alte persoane - momentan inca sunt modesta, este sub 100 de lei, cel mai scump fiind de 100 de lei, la mireasa sau shooting photo.

V-ati pregatit de la inceput pentru aceasta meserie sau ideea a venit a parcurs?

De mica mi-a placut sa desenez, mi-au placut intotdeauna culorile, frumosul, iar cu timpul m-am regasit in aceasta "ramura" a frumosului. De aproape trei ani am inceput sa aprofundez aceasta meserie si incep sa o iubesc din ce in ce mai mult si simt ca ma reprezinta. Nu m-as putea plictisi de aceasta meserie niciodata, este ceea ce imi doresc sa fac!

Ce trasaturi trebuie sa aiba un specialist in make up pentru a reusi in aceasta meserie?

Cred ca talentul si imaginatia sunt cele mai importante in aceasta meserie. Si perseverenta.

Exista un loc in care nu ar trebuie sa mergem niciodata machiate?

Cred ca depinde de personalitatea fiecarei femei. Exista femei care se machiaza doar la ocazii cu adevarat speciale si exista femei care nici macar la piscina nu renunta la machiaj. Este la alegerea fiecareia, atat timp cat este potrivit locatiei si daca astfel se simte frumoasa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#campioana natioanal make up, #campionat national makeup, #Beatrice Szeplaki make up, #concursuri make up, #specialisti make up Romania, #pret sedinta make up profesionist , #machiaj
Comentarii