Primavara Araba schimba moda, dar pana la bikini e cale lunga

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 21:55
3699 citiri
Primavara Araba schimba moda, dar pana la bikini e cale lunga
Foto: ADN Kronos

Baticul islamic viu colorat, lansat de prezentatoarele TV, a inceput sa cucereasca femeile laice, castigand tot mai mult teren in randurile stilistilor arabi, care intrevad o mare schimbare de moda.

"Se respira un aer de speranta - cu Primavara Araba s-a schimbat complet moda pentru femeile meridionale, ultima tendinta fiind lansata de prezentatoarele de stiri care poarta hijab colorat", a declarat entuziasmat stilistul Jamal Taslaq, potrivit ADN Kronos.

Stilistul a subliniat faptul ca proiectele si prezentarile de moda au devenit tot mai numeroase in tarile din Golf, dar si in nordul Africii si in mod special in Libia, precizand ca Marocul este tara care raspunde cel mai bine schimbarilor, inregistrand o crestere a nivelului de trai si o tendinta fara precedent catre fashion-shopping.

Schimbarile nu sunt insa chiar asa de spectaculoase daca ne referim la tinuta de plaja a femeilor arabe, avand in vedere ca partidele islamice emergente se vor confrunta curand cu dura "proba de bikini", care va pune la grea incercare noii guvernanti.

In Maroc, islamistii au castigat 107 locuri din 395 in Parlament, in Tunisia partidul al-Nahda a obtinut 41,47% din locurile in Adunarea Constitutiva si in Egipt, Fratii Musulmani au totalizat 36,62% din voturi in primul tur al alegerilor legislative, primele din epoca post-Mubarak.

Cu toate acestea, in tarile fara petrol, unde turistii doresc sa-si petreaca vacanta linistiti, cu berea in fata, bronzandu-se cat doresc in costumele lor de baie, atitudinea "islamic-friendly" s-ar putea dovedi binevenita pentru cresterea economica.

"Interzicerea alcoolului si turismului balnear care "stimuleaza viciile" ar putea deveni pe viitor o bariera absurda si destinata pieirii, tinand cont ca fervoarea islamica a electoratului paleste in fata farfuriei goale, a plajei abandonate si a hotelului fara turisti", precizeaza site-ul de stiri Slate Afrique.

Solutii exista: in Algeria cineva s-a grabit sa inventeze alternativa "trikini", cunoscuta si sub denumirea de "burkini" - un costum de baie intreg, croit in asa fel incat sa mascheze orice urma de atribut sexual, iar in alte parti se practica o forma de turism "offshore", cu zone destinate in exclusivitate strainilor.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#primavara araba schimba moda, #alternativa arabilor pentru bikini , #moda