Ziare.com

Ziua Internationala a Prieteniei: Impreuna, toti suntem unul

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 11:52

   

Ziua Internationala a Prieteniei: Impreuna, toti suntem unul
Ziua internationala a prieteniei se bazeaza pe recunoasterea relevantei si importanta prieteniei ca un sentiment nobil si valoros in viata fiintelor umane din intreaga lume. E ziua in care, indiferent de etnie si de sex, se leaga conexiuni si empatii. Desi relatiile de prietenie pot fi diferite, relatii intre acelasi sex, relatii de prietenie intre mama si fiica, tata si fiu, fiecare dintre ele trebuie sarbatorita.

Ziua internationala a prieteniei, marcata in fiecare an la 30 iulie, a fost adoptata oficial de ONU in 2011, in ideea de a transmite mesajul ca prietenia intre popoare, tari, culturi si indivizi poate inspira eforturile de pace si poate construi punti de legatura intre comunitati.

Astfel, conceptul de prietenie este extins dincolo de relatiile individuale.

In 1997, in cadrul ONU a fost definita cultura pacii ca un set de valori, atitudini si comportamente care resping violenta si depun eforturi pentru prevenirea conflictelor prin abordarea cauzelor lor profunde.

In vederea implementarii unor masuri de instalare a culturii pacii, in 1999 au fost trasate opt arii de actiune pentru state, organizatii si persoane:

  • promovarea conceptului de cultura a pacii, prin educatie;
  • promovarea sustenabilitatii economice si a dezvoltarii sociale;
  • promovarea respectului pentru toate categoriile de drepturi ale omului;
  • asigurarea egalitatii intre femei si barbati;
  • promovarea democratiei participative;
  • asigurarea unui grad de toleranta si solidaritate sporit;
  • garantarea accesului gratuit la informatii si cunoastere in domeniu;
  • promovarea pacii si securitatii internationale.


ONU invita toate statele membre sa sarbatoreasca aceasta zi in concordanta cu cultura si obiceiurile locale, nationale sau regionale, inclusiv prin activitati educationale si de constientizare a valorii relatiilor de prietenie in viata tuturor.

Unul dintre obiectivele Zilei internationale a prieteniei este atragerea tinerilor, inclusiv a viitorilor lideri, in activitatile comunitare indreptate spre acceptarea diferentelor culturale.

Sarbatoriti impreuna cu noi Ziua Internationala a Prieteniei! Luati-va un moment sa le multumiti celor apropiati pentru lucrurile pe care le invatati continuu de la ei. Pentru ca va spun cand gresiti si va ajuta sa va ridicati atunci cand simtiti ca nu puteti singuri. Pentru ca va iubesc asa cum sunteti si vad in voi ce puteti deveni.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ziua internationala prieteniei 2016
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7354 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor