Deputat exclus din PSD in prezenta lui Dragnea: Purta negocieri cu PNL

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 12:43
4646 citiri
Deputat exclus din PSD in prezenta lui Dragnea: Purta negocieri cu PNL
Foto: captura YouTube / Reporter Buzoian

Deputatul PSD de Buzau Adrian Mocanu a fost exclus, miercuri seara, din partid pe motiv ca purta negocieri cu PNL, intentionand sa treaca in acest partid.

Decizia excluderii a fost luata de membrii Comitetului Executiv al PSD Buzau, in cadrul unei sedinte la care au participat presedintele partidului, Liviu Dragnea, si secretarul general, Marian Neacsu, informeaza Observatorul Buzoian.

"Excluderea a fost o decizie luata prin vot. Din pacate, orice partid trece si prin astfel de situatii, cand trebuie sa iei masuri. Unii colegi pun mai presus de interesul comun al partidului si al comunitatii interesul personal. Asta nu este o infractiune, dar in situatii de genul acesta organizatia te scoate din randurile ei pentru ca afectezi interesul majoritatii, interesul general, interesul comun. Atacuri in presa, in organizatie, discutii cu alte partide, in perioada de pre-campanie, niciun partid nu accepta ca un membru sa actioneze astfel si pentru sanatatea organizatiei iei o astfel de decizie", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Social-democratii Adrian Mocanu si Ion Vasile au participat in data de 1 martie la o sedinta a PNL, presa relatand ca acestia, impreuna cu senatorul Victor Mocanu, urmau sa fie instalati la sefia organizatiei judetene.

La sedinta condusa de prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu ar fi participat in calitate de invitat si senatorul UNPR Constantin Popa, scria atunci Evenimentul Zilei.

"Pe cei trei invitati i-am rugat sa ni se alature in acest demers, daca o vor face, vom decide in urmatoarele zile si tot in urmatoarele zile vom decide pozitia lor in echipa noastra. Deputatul Cezar Preda, fostul co-presedinte al PNL Buzau, nu mai este membru in aceasta organizatie si in urmatoarele zile va fi desemnat cel mai bun candidat la primaria municipiului resedinta de judet pentru ca la Buzau PNL nu-si permite sa piarda alegerile", a declarat Atanasiu.

Dupa doua zile, Biroul Politic Municipal al PSD Buzau a decis excluderea din partid a parlamentarilor Victor si Adrian Mocanu, tata si fiu. In privinta lui Ion Vasile, fost senator si lider al PSD Buzau, nu s-a luat nicio decizie.

Victor si Adrian Mocanu si-au anuntat ulterior demisiile din PSD, dar singurul care a oficializat despartirea de PSD a fost Victor Mocanu, care a declarat in plenul Senatului ca va activa in grupul senatorilor neafiliati.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adrian Mocanu exclus PSD, #Victor Mocanu demisie PSD, #Ion Vasile PNL Buzau , #presedinte PSD