Dragnea, nemultumit ca Iohannis intarzie bugetul: E intr-o campanie ofensiva negativa impotriva noastra

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 19:05
5005 citiri
Dragnea, nemultumit ca Iohannis intarzie bugetul: E intr-o campanie ofensiva negativa impotriva noastra
Foto: captura video Realitatea TV

Liderul PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca presedintele Iohannis a programat abia marti sedinta CSAT la care se va da un aviz pe buget, sustinand ca seful statului se foloseste "in mod incorect" de procedurile avute la dispozitie pentru a bloca activitatea Guvernului.

Aflat, vineri seara, la Parlament, unde ar fi trebuit sa ajunga bugetul pe 2017 daca ar fi fost adoptat de guvern, Liviu Dragnea a reamintit ca lucrurile s-au blocat din lipsa avizului CSAT.

"Din pacate aceasta procedura e folosita in mod incorect si neproductiv de presedinte. Anul trecut, bugetul a trecut intr-o zi", a declarat liderul PSD, precizand ca si reprezentantii Guvernului, si cei din conducerea Parlamentului "au sperat ca poate sa convoace CSAT in seara asta", iar procedurile de aprobare in forul legislativ sa demareze cat mai repede.

"Toata tara asteapta acest aviz, care e consultativ", a mai subliniat el.

Intrebat de ce nu s-a mers ca si anul trecut, pe adoptarea bugetului in guvern si abia apoi obtinerea avizului CSAT, Liviu Dragnea a raspuns: "Sunt convins ca cineva ar fi declansat o procedura administrativa sau de alta natura".

"Asteptam pana marti (...) Asteptam sa se termine cu celeritate sedinta CSAT", a adaugat liderul si totodata presedintele comisiei de monitorizare a guvernului din cadrul PSD.

Citeste mai multe despre: Vom intra in februarie fara buget adoptat, dupa ce Grindeanu nu s-a inteles cu Iohannis.

Presedintele PSD a subliniat ca "orice intarziere pentru bugetul de stat nu ajuta nimanui" si a explicat, inca o data, ca a discutat cu fiecare ordonator de credite si a demonstrat ca "fiecare institutie are suficienti bani pentru functionarea in buna regula, nu se pune problema sa existe un risc in functionarea statului", asa cum a sustinut presedintele Iohannis.

Intrebat de jurnalisti, seful PSD a dezvaluit ca era la Parlament impreuna cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cand premierul Sorin Grindeanu l-a informat ca a vorbit la telefon cu presedintele Romaniei si a aflat ca sedinta CSAT nu a fost convocata pentru aceasta seara, ci pentru marti.

"Am stat degeaba", s-a plans Dragnea.

Mai mult, liderul PSD a subliniat inca o data ca avizul CSAT in cazul bugetului de stat este doar consultativ.

"Guvernul intocmeste proiectul de buget, singura institutie care il adopta e Parlamentul Romaniei. Daca fiecare foloseste orice prevedere de aviz consultativ ca sa blocheze un act al parlamentului, nu procedeaza corect. Bugetul e construit responsabil, sa asigure functionarea statului", a argumentat el.

Intrebat de jurnalisti daca bugetul se poate bloca in CSAT, stiut fiind ca acolo deciziile se iau doar prin consens, Liviu Dragnea a replicat: "Sa nu ne speriem. Se va discuta daca se avizeaza sau nu. Se poate da aviz negativ sau pozitiv".

Tot la insistenta jurnalistilor, Liviu Dragnea a precizat inca o data ca avizul CSAT "e trecut in procedura" asa ca nu se putea trece peste el.

"Nici eu, nici premierul nu uitam tara in care traim si Sistemul care o guverneaza (...) Scrie in lege ca e nevoie de acest aviz? Trebuie luat. Asa cum si avizul de la Consiliul Legislativ a venit azi in jurul orei 3-4", a adaugat liderul PSD.

Intrebat cand am putea sa avem bugetul pe 2017, Liviu Dragnea a raspuns: "Daca azi indeplineam procedurile, ziua de adoptare era vinerea viitoare; amanandu-se, a doua marti de azi ar trebui sa fie votul final".

Liviu Dragnea a respins categoric ideea ca reducerea bugetelor unor institutii care tin de securitatea nationala, cum ar fi serviciile secrete, ar reprezenta un atentat la siguranta romanilor, asa cum a afirmat presedintele Klaus Iohannis intr-o scrisoare trimisa joi premierului Grindeanu.

"E un gest politic, e intr-o campanie ofensiva negativa impotriva guvernului si a noastra (PSD, n.red.) si foloseste orice prilej pentru a lovi, ataca, jigni", a comentat liderul PSD referindu-se la scrisoarea presedintelui.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Dragnea buget Iohannis CSAT , #presedinte PSD