Dosarul Referendumul: Inalta Curte cheama martori cu mandat de aducere

Luni, 07 Martie 2016, ora 14:34
3199 citiri
Dosarul Referendumul: Inalta Curte cheama martori cu mandat de aducere
Foto: Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a audiat, luni, opt martori in dosarul Referendumul si a dispus citarea cu mandat de aducere a altor 13, pentru termenul din 17 martie, deoarece la termenul de luni nu au venit la instanta suprema si nici nu au fost prezentate acte care sa motiveze lipsa lor.

Dragnea, din nou in fata instantei in dosarul Referendumul - ce spune despre ridicarea imunitatii lui Sova

Judecatorii ICCJ au audiat la termenul de luni opt martori, membri ai Sectiei 1 de votare din Alexandria, si mai multe persoane care au fost regasite pe mai multe liste de votare.

Doriana Cristea, Angelica Raicu, Lucretia Mihaela Apostu, Eugenia Cojoaca, membri ai Sectiei 1 de votare din Alexandria, si-au amintit ca inculpatii George Balanescu si Ion Ionescu au plecat cu urna mobila din sectie, pentru a se deplasa la persoanele care nu pot veni sa voteze, din motive medicale, insa nu au putut sa precizeze cand s-au intors cu aceasta sau daca au venit cu buletine de vot necompletate.

Martorii Danut Bunea si Stefan Dumitru au spus ca au votat la referendumul din 2012, insa la o singura sectie de votare, unde totul a decurs normal si nu isi explica modul in care au ajuns date lor si pe alte liste de vot.

"La DNA mi-au pus in fata o semnatura care nu era a mea. As vrea sa stiu si eu cum au ajuns datele mele de identitate pe lista respectiva", a declarat, in fata completului de 5 judecatori al ICCJ, Stefan Dumitru.

Martorii Iulian Liga si Marin Ionel Stoian au sustinut ca nici macar nu au votat la referendum, insa procurorii le-au aratat niste liste de vot pe care se regasea semnatura lor, pe care insa nu au recunoscut-o.

La termenul urmator au mai fost citati alti 12 martori, de la sectiile de votare 112, 113 si 114 din Bragadiru.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni al procesului.

Dragnea spune ca dosarul Referendumul nu va schimba modul PSD de a face campanie

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la ICCJ in dosarul "Referendumul" la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Alti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia a fost atacata cu apel.

Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citește și:
Cine este Ligia Deca, consiliera lui Iohannis aflată în cărți pentru a prelua ministerul Educației: "Profesionist cu o carieră impecabilă, neimplicată în politică"
Cine este Ligia Deca, consiliera lui Iohannis aflată în cărți pentru a prelua ministerul Educației: "Profesionist cu o carieră impecabilă, neimplicată în politică"
Principalul favorit în a prelua ministerul Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu este consilierul prezidențial Ligia Deca, una dintre persoanele care a lucrat la proiectul șefului...
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu a făcut vineri, 30 septembrie, precizări în legătură cu decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu susține că prin decizia sa a vrut...
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Vreau sa am ocazia sa jubilez, dupa atata dorinta !