Un "supravietuitor" povesteste cum se fac executiile politice in PSD sub conducerea lui Dragnea (Video)

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 09:29
19492 citiri
Un "supravietuitor" povesteste cum se fac executiile politice in PSD sub conducerea lui Dragnea (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Chirica

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, suspendat din toate functiile in partid dupa ce l-a criticat pe Liviu Dragnea in scandalul generat de adoptarea OUG 13, povesteste cum se desfasoara o sedinta "de executie politica" la PSD.

Chirica arata ca tot scenariul este bine stabilit, fiecare lider social-democrat isi stie rolul si ataca, rand pe rand, pana cand persoana vizata e umilita, in timp ce Dragnea se joaca de-a "politistul bun/politistul rau".

"Circul acolo sta cam in felul urmator: un grup foarte restrans popularizeaza solutia - 'deci omul asta trebuie indepartat! Ori este agent SIE, SRI, KGB', nu stiu ce o fi spus ca este domnul Grindeanu, ce fel de agent...in fine...seful unei structuri foarte periculoase, ca sa concluzionam. Dupa care incepe discutia, ordinea cuvantarilor e foarte bine selectata, se incepe pe ranguri.

Daca nu incepe doamna Firea incepe doamna Olguta, depinde cum isi fac semn. Incep amandoua, incep sa loveasca, lovesc in persoana respectiva, devine mirosul de sange din ce in ce mai pregnant in aceasta sala, nu e de ras. Dupa care fiecare se ingramadesc sa ia cuvantul, rand pe rand, si sa loveasca in acea persoana rand pe rand, stimulandu-si si imaginatia.

Unii vin cu dictionarul, cunosc vreo doi-trei pe acolo care n-au trecut decat foarte foarte rar pe la scoala. Dar nu conteaza, injurii se gasesc, slava Domnului, cu ghiotura. Dupa care se supune la vot. Si fiecare vine cu solutii radicale, adica il dam jos de acolo, de acolo, de acolo, il omoram si la urma il si defaimam complet, ca sa nu folosesc un cuvant foarte vulgar", povesteste Chirica.

Acesta este momentul in care Liviu Dragnea intra in scena, continua Chirica.

"Dupa care vine liderul si spune 'Nu! Sunt de acord cu a, b, c, d, dar fara defaimare, pentru ca...'. Si apare o disputa intre politistul bun, vezi Dragnea, si ceilalti politisti foarte rai si se dau solutiile: 'eu pana la urma Sorinel am vrut sa te salvez. Adica am vrut sa te fac vicepremier, tu n-ai vrut. Vezi, eu am vrut, tu n-ai vrut. Am vrut sa-ti ofer portofoliu de nu stiu ce, am vrut sa te fac viceguvernatorul Bancii Nationale, ai vazut ce salariu e acolo, eu am vrut, tu n-ai vrut. Am mai vrut tot felul de chestii sa-ti propun, dar vezi, astia (si incepe sa-i nominalizeze) au vrut sa te dea si afara din partid. Dar eu nu sunt de acord, deci toate pana aici. Imi esti drag, esti prietenul meu'.

Si gata, circul ia sfarsit, omul este umilit la propriu, i se aduc tot felul de invinuiri pe care nu vi le imaginati aici, nici macar daca va duceti la beraria de dupa stadion, la fel se discuta. Si este asasinat intr-o maniera cat se poate de evidenta", incheie Chirica povestirea, precizand ca prin asta a trecut si el, dar si alti fosti lideri ai PSD, cum ar fi Valeriu Zgonea, Victor Ponta sau Mircea Geoana.

Astfel, avand experienta persoanala, Chirica spune ca i-a dat si un mesaj cu sfaturi lui Grindeanu, inainte ca si premierul sa treaca prin aceasta executie.

"Am vrut sa-i transmit si un mesaj, nu stiu daca a ajuns vreodata la dumnealui ca am inteles ca si-a mai schimbat numarul de telefon, prin care l-am rugat sa-si ia o foaie si sa deseneze, lucru pe care l-am facut si eu. Am jucat Riti Piti, asteptand sa treaca cei 40-50 de oameni care au vorbit despre mine. Am desenat, m-am gandit la lucruri frumoase, n-am inteles nici un sfert din ce au spus pentru ca mintea mea era total deconectata de la acele cuvinte vulgare", a conchis Chirica.

Declaratiile primarului Iasiului vin in conditiile in care Comitetul Executiv al PSD a decis joi, in unanimitate, excluderea lui Sorin Grindeanu din partid, dupa ce acesta a refuzat sa demisioneze din functia de premier, asa cum i-a cerut Liviu Dragnea. Mai mult, CEx a stabilit si ca luni va fi depusa o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Este o premiera in istoria post-decembrista ca un partid sa incerce sa-si dea jos in Parlament propriul Guvern, mai ales daca ne gandim ca PSD a ajuns la putere dupa un rezultat foarte bun la alegeri.

Grindeanu i-a dat un ultimatum pana luni lui Liviu Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD, spunand ca doar atunci va demisiona si el de la Guvern.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...