Teama lui Dragnea de miting si amenintarea cu statul paralel

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 15:30
5938 citiri
Teama lui Dragnea de miting si amenintarea cu statul paralel

Se pare ca dilema care a intunecat mintile elitei PSD, adunata in weekend la Baile Herculane, a fost aceasta: este bine sa facem un miting de sustinere a lui Dragnea, sau nu e bine? Raspunsul a ramas in coada de peste.

Pe de o parte, unii lideri sunt dornici sa adune gloata in strada, sa auda glasul multimii zdrobind murmurul anemic al opozitiei, sa dea semn lumii ca social-democratia a invins definitiv (in) Romania, iar pe de alta parte le e teama de ceea ce se poate intampla daca cei chemati nu-i asculta pe cei care-i cheama, daca nu se prezinta sau daca pur si simplu ii ignora.

Pentru prima oara, l-am simtit pe dl Dragnea ingrijorat ca poate sa-i dauneze un miting, chiar daca este de sustinere. De aceea, a si declarat:

"Eu apreciez gestul colegilor (...), dar nu voi solicita si nu o sa vreau niciodata un miting pentru sustinerea mea".

Ca sa vedeti unde se ascundea modestia, iar noi nici n-o observam! Numai ca, in opinia mea, nu de modestie este vorba. Altceva e la mijloc. Fara indoiala, dl Dragnea presimtise ca in saptamana aceasta urma sa fie chemat la DNA, iar sustinerea sa zgomotoasa inseamna atac la Justitie. Pica rau.

De altfel, daca protestele se practica in toata Europa, mitingurile de sustinere am impresia ca sunt o inventie strict romaneasca. Sunt o smecherie pentru salvarea clientilor politici certati cu justitia, aflati in impas electoral sau intr-unul politic.

Mai tineti minte mitingurile de sustinere a lui Geoana la prezidentiale? A fost ceva grandios, cu zeci de mii de oameni, cu urale, osanale, ovatii, toate teminate cu prabusirea candidatului, dupa sintagma ramasa de poveste "Mihaela, dragostea mea!".

Dar de cele doua mitinguri pentru sustinerea candidaturii lui Ponta, cand in final a castigat detasat Iohannis, va mai amintiti? Mitingurile au fost fantastice, autocarele venite din toata tara nu-si gaseau loc pe strazile Capitalei, sustinerea era grandioasa. Ponta s-a prabusit zgomotos, desi il sustinea din rasputeri seful sau de campanie, dl Liviu Dragea!

Mai tare insa decat amandoua a fost - mai tineti minte? - mitingul din decembrie 1989, pentru sustinerea lui Nicolae Ceausescu, cand toata suflarea era chemata sa-si omagieze liderul, dar la o simpla pocnitura de petarda uralele s-au transformat in huiduieli, iar cel omagiat abia a apucat s-o stearga cu elicopterul.

Ar fi trebuit sa fie o buna invatatura de minte pentru cei aflati la putere, dar din pacate lectia n-a prins la unii. Mai tineti minte cum, asta iarna, de-alde Codrin Stefanescu, Olguta Vasilescu si poate insusi Dragnea personal, organizau un contra-miting la poarta Cetrocenilor, ca sa contracareze uriasul protest din piata Victoriei?

A rezultat un spectacol grotesc. Cateva sute - poate doua-trei mii - de pensionari adusi de cine stie unde, tremurau de frig in fata Gradinii Botanice, compromitand lamentabil initiativa organizatorilor. Nu erau capabili nici macar sa spuna pentru ce au venit acolo, iar liderii PSD se lepadau de ei, sustinand ca nu stiu cine i-a adus.

Un europarlamentar roman afirma acum cateva zile ca nimic n-ar compromite mai rau PSD, decat convocarea unui mare miting, la care exista riscul sa nu se prezinte multimea. Ar fi rusinos fata de rezultatele alegerilor de anul tecut, din care alianta PSD+ALDE isi face azi un titlu de glorie, fara sa-i pese ca romanii simt pe pielea lor altceva decat ceea ce sperau in decembrie.

Valuta se prabuseste, scumpirile anihileaza cresterile salariale, iar alunecarea spre o criza economico-financiara generata de inflatie este inveitabila.

Un alt europarlamentar si-a dat demisia din PSD, in semn de desolidarizare fata de Dragnea si cu o explicatie care e mai presus de orice comentariu: "Domnul Dragnea impinge Romania, pentru a se salva, inspre un proiect autoritar, pentru a justifica ignorarea reactiei Uniunii Europene si SUA la o operatiune-soc impotriva Justitiei".

Chemat sa dea socoteala in fata DNA pentru matrapazlacuri grave, liderul PSD nu mai indrazneste sa acuze nici strainul ostil, nici cancelariile straine, nici cercurile sorosiste care instiga la nedreptati contra lui. Ar fi ramas fara vinovati, daca nu i s-ar fi servit pe tava o sintagma salvatoare: statul paralel.

Asta e! Daca nu cancelarile, daca nu Soros, daca nu multinationalele, atunci numai statul paralel este dusmanul care se ascunde dupa colt, de care trebuie sa-l aparam pe Dragnea, cel care ne apara pe noi.

Statul paralel a inventat Tel Drum, tot statul paralel a nascocit epopeea Belina, il acuza pe lider de averi uriase, il acuza de afaceri in Brazilia. Statul paralel este dusmanul partidului, al programului de guvenare, al guvernului insusi, al Romaniei.

Ar fi dusmanul perfect, daca n-ar avea un cusur: nu l-a vazut inca nimeni. Unii spun ca nici nu exista. L-o fi inventat Tariceanu? L-o fi nascocit Dragnea? Sau te pomenesti ca l-au plasmuit yesmenii din jurul lor, ca sa le faca sefilor pe plac? Inclin spre aceasta a treia varianta.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#statul paralel, #miting PSD , #Tel Drum