Cum s-a aparat Pop la motiunea impotriva sa: Greselile se pot corecta, erorile nu. Situatia dezastruoasa din invatamant e independenta de faptele mele

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 19:48
5707 citiri
Cum s-a aparat Pop la motiunea impotriva sa: Greselile se pot corecta, erorile nu. Situatia dezastruoasa din invatamant e independenta de faptele mele
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat luni, in plenul Senatului, in cadrul dezbaterilor asupra motiunii simple, ca in viata exista greseli si erori, si ca "greselile se pot corecta, dar erorile nu".

"Mi s-au adus nenumarate reprosuri, in ultimele luni, de cand am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum ma exprim. Nu voi incerca sa ma disculp.

In viata, ca si in politica, exista greseli si exista erori. Este esential insa faptul ca greselile se pot corecta, erorile nu", a declarat Liviu Pop in fata senatorilor.

Acesta a explicat ca, la cursurile Facultatii de Matematica, se vorbeste si despre erorile statistice care sunt de doua feluri: sistematice si nesistematice, iar intre acestea din urma se disting erorile de tipul 3, care se refera la actul de a incerca sa rezolvi exact o problema gresit formulata.

"Cand comiti erori de tipul 3, nivelul nu mai este individual, ci mai grav, colectiv si persistent in timp. Iata de ce imi asum criticile relative la greseli. Dupa puterile mele incerc sa le corectez, dar consider ca este esential sa evit erorile care duc la efecte colective si persistente in timp. De aceea va spun ca pana nu vom putea garanta un continut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice si oricand", a explicat Liviu Pop.

Profesor de matematica, ministrul Educatiei a mai spus ca situatia din invatamant considerata de unii drept dezastruoasa nu are legatura cu declaratiile si faptele sale.

"Situatia invatamantului pe care o apreciati drept dezastruoasa este rezultatul unor acumulari in timp, al unor factori independenti de actele, faptele si declaratiile mele ca ministru, din simplu fapt ca sunt anterioare datei la care am preluat portofoliul de la Educatie", a subliniat Liviu Pop.

Iata definitiile celor doi termeni folositi de acesta, "eroare" si "greseala", potrivit Dexonline.ro:

Eroare, erori, s. f. 1. Cunostinta, idee, parere, opinie gresita; ceea ce e gresit; greseala. ◊ Expr. A induce (pe cineva) in eroare = a insela, a amagi. 2. Falsa reprezentare asupra unei situatii de fapt ori asupra existentei unui act normativ. ◊ Eroare judiciara = stabilire gresita a faptelor dintr-un proces penal, care duce la pronuntarea unei condamnari nedrepte. 3. Diferenta dintre valoarea reala a unei marimi si valoarea calculata a acestei marimi. - Din fr. erreur, lat. error, -oris.

Greseala, greseli, s. f. Fapta, actiune etc. care constituie o abatere (constienta sau involuntara) de la adevar, de la ceea ce este real, drept, normal, bun (si care poate atrage dupa sine un rau, o neplacere); eroare; (concr.) ceea ce rezulta in urma unei astfel de fapte, actiuni etc. ◊ Loc. adv. Fara greseala = perfect. Din greseala = fara voie, involuntar, neintentionat. - Gresi + suf. -eala.

In cele din urma, motiunea a fost respinsa cu 68 de voturi "impotriva", 41 "pentru" si 9 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
Mesaj ironic pentru extremiștii din AUR: ”Mihai Viteazul nu îi poate ajuta în negocierile din Parlamentul European”
Mesaj ironic pentru extremiștii din AUR: ”Mihai Viteazul nu îi poate ajuta în negocierile din Parlamentul European”
Europarlamentarul Siegfried Mureşan a vorbit duminică, 21 aprilie, la lansarea candidaţilor PNL Maramureş pentru alegerile locale, despre faptul că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)...
#Liviu Pop eroare greseala, #Pop erori greseli, #Liviu Pop Senat , #ministrul Educatiei