Lucian Bode a cerut retragerea propriei cărți, bazate pe doctoratul plagiat. Reacția opoziției: „O fi aflat și Klaus Iohannis?”

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 14:34
2988 citiri
Lucian Bode a cerut retragerea propriei cărți, bazate pe doctoratul plagiat. Reacția opoziției: „O fi aflat și Klaus Iohannis?”
Cartea ministrului de Interne va fi iar dată dispărută, permanent de data aceasta FOTO Facebook / Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei sale de doctorat, despre care Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj a constatat că este plagiat.

Informația a fost făcută publică de către președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș, într-o reacție pentru edupedu.ro.

Conform sursei citate, editura a anunțat că se va conforma, iar cartea nu se va mai afla în circulație sau comercializare.

Comisia de Etică s-a pronunțat pe 11 ianuarie, a doua oară în cazul lui Lucian Bode, corecturi la teza sa de doctorat precum și retragerea cărții publicate pe baza tezei.

„Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia ii solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”, se arată într-un comunicat al Comisiei de Etică a UBB.

USR: O fi aflat și Klaus Iohannis?

Președintele USR Cătălin Drulă a reacționat la anunțul retragerii cărții lui Lucian Bode și a afirmat că reprezintă un „pas mare” pentru demisia ministrului. Totodată, acesta se întreabă ironic dacă a aflat de acest caz și președintele României.

„Un mic pas pentru plagiat, un mare pas către demisie - Bode a cerut editurii sa-i retragă cartea cu plagiatul grosolan din teza de doctorat. O fi aflat și Klaus Iohannis?”, a scris Drulă pe Twitter.

Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
Lucian Bode, secretar general al PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților, nu scapă de acuzația de plagiat, care-l însoțește de la începutul anului trecut. Bode a pierdut luni, 17...
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Retragerea candidaturii la șefia NATO a președintelui Klaus Iohannis nu vine ca o surpriză, însă analiștii punctează că șeful statului ar fi putut câștiga o șansă uriașă....
#lucian bode, #doctorat bode, #plagiat bode, #ubb , #stiri Lucian Bode
  1. Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
  2. Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
  3. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  4. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  5. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  6. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  7. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  8. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  9. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  10. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”