Ludovic Orban râde de bugetul aprobat de coaliția PNl-PSD. „Liberalii s-au predat. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate un buget, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 14:44
2293 citiri
Ludovic Orban râde de bugetul aprobat de coaliția PNl-PSD. „Liberalii s-au predat. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate un buget, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”
Ludovic Orban, Forța Dreptei FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Liderul Forţei Dreptei, Ludovic Orban a criticat dur, miercuri, modul în care cei de la PNL ”sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu înţelege ceva”. Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD, mai spune fostul preşedinte PNL.

”Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD. Se declară nemulţumiţi de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile. Doar gargară şi figuraţie, crezând că este suficient pentru a se declara susţinători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”, a afirmat Orban, într-o postare pe Facebook.

Fostul lider PNL precizează că Forţa Dreptei a înregistrat o serie de amendamente care vin să ridice nivelul investiţiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esenţiale pentru dezvoltarea economică.

”Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat”, spune el.

Orban afirmă că este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile româneşti, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiţii, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanţat.

”Pentru aceste companii este în continuare necesară susţinerea, iar orice leu investit va genera creştere economică şi locuri de muncă în România. Pentru investiţii locale, promise comunităţilor locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanţarea proiectelor pentru reţele de apă, canal şi gaze. În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităţilor de a ajunge la un nivel minimal de civilizaţie. Investiţiile în irigaţii sunt capitale, nu mai pot aştepta sub niciun chip”, precizează Orban.

Liderul Forţei Dreptei menţionează că actuala formă a bugetului îi lasă pe fermieri de izbelişte în faţa secetei, motiv pentru care cer o suplimentare cu 1,5 miliarde de lei pentru ca Ministerul Agriculturii să demareze de urgenţă aceste investiţii.

”De altfel, Guvernul este dator să susţină acest tip de investiţii din fonduri naţionale, de vreme ce guvernul anterior a omis irigaţiile din negocierea pentru PNRR, în ciuda insistenţelor ministrului Agriculturii”, afirmă Ludovic Orban.

”Aşadar, dacă parlamentarilor PNL le pasă de investiţii şi se iau în serios atunci când susţin acest lucru, le sugerez să voteze în plen pentru adoptarea amendamentelor Forţei Dreptei”, mai scrie Orban în postare.

#Ludovic Orban PNL, #Florin Citu, #buget, #investitii, #PSD , #Stiri Ludovic Orban