Ludovic Orban: Victor Ponta blocheaza Romania. A pierdut complet busola asupra guvernarii - Interviu

Duminica, 31 Mai 2015, ora 08:20
5958 citiri
Ludovic Orban: Victor Ponta blocheaza Romania. A pierdut complet busola asupra guvernarii - Interviu

Liberalii nu renunta sa depuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, da asigurari prim vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

El a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca in cazul in care nu vor putea sa depuna motiunea pe tema votului prin corespondenta, vor gasi o alta tema pentru ca, afirma el, "avem o lista lunga, interminabila, de motivatii profunde pentru care sa initiem demersul de schimbare a lui Victor Ponta".

Ponta pune ramasag ca PNL nu depune motiune de cenzura: Pe cat facem pariu ca o sa asteptam degeaba?

Ludovic Orban a lansat si un atac dur la adresa premierului, afirmand ca Victor Ponta, blocheaza Romania, ia masuri pe picior, face permanent improvizatii, isi schimba parerea de doua ori pe saptamana.

Mai depune PNL motiunea de cenzura pe tema votului prin corespondenta? Victor Ponta a declarat ca nu crede ca veti face acest lucru.

Dumneavoastra pe cine credeti? Pe Victor Ponta sau Consiliul National al PNL care a luat decizia sa depuna motiunea de cenzura pe data de 5 iunie?

Deci depuneti motiunea?

Cu siguranta vom depune motiunea de cenzura. Chiar si daca, de frica, majoritatea o sa sprijine votul prin corespondenta, avem slava Domnului suficiente teme extrem de serioase pe care sa fundamentam motiunea de cenzura.

Deci daca nu va fi pe votul prin corespondenta veti depune pe alta tema

Avem o lista lunga, interminabila, de motivatii profunde pentru care sa initiem demersul de schimbare a lui Victor Ponta. Victor Ponta nu guverneaza pentru Romania. Victor Ponta tot ce face in momentul de fata ca prim ministru face pentru a se mentine in functia de prim ministru ca sa nu dispara din viata politica, pentru ca in momentul in care nu va mai fi prim ministru chiar PSD-ul o sa fie acela care o sa il arunce din fruntea partidului.

Sa intelelegem ca nu il mai vedeti pe Victor Ponta in fruntea PSD dupa ce nu va mai fi premier?

Dupa ce va pierde functia de premier in PSD va fi revolta.

Va doriti sa ajungeti cat mai repede la guvernare?

Este o obligatie morala pentru noi, sa respectam vointa oamenilor de a-l schimba pe Victor Ponta din functia de premier. In momentul de fata Ponta blocheaza Romania. In momentul de fata Ponta ia masuri pe picior, face permanent improvizatii, isi schimba parerea de doua ori pe saptamana. Sa luam numai cateva masuri din mult trambitatul cod fiscal. Deja s-a renuntat la anularea supraaccizei la motorina, deja s-a renuntat la neimpozitarea dividendelor, nici nu au depus bine proiectul de lege ca deja au emis prin ordonanta de urgenta o modificare a codului fiscal prin care au introdus impozitul pe bacsis si la care au renuntat.

De asemenea, uitati-va la razgandirile pe tema profesiilor liberale prin care Guvernul in mod evident pur si simplu a incercat sa desfiinteze profesiile liberale in Romania prin transformarea lor in profesii dependente la care iarasi au renuntat pentru ca s-a adoptat hotararea de guvern si nu s-a facut modificarea despre care era vorba. Ar fi fost practic o crima impotriva clasei de mijloc si impotriva a tot ce inseamna profesii liberale si persoane care castiga din drepturi de autor. Deci practic asistam la razgandiri de la o ora la alta.

Uitati-va la alocatia pentru copii. Noi am reusit dublarea alocatiilor in ciuda impotrivirii PSD-ului, iar acum au mai venit cu o idee creata sa se diferentieze alocatiile. Pai nu este posibil, pentru ca deja CCR s-a pronuntat asupra acestei spete si a stabilit foarte clar ca alocatia pentru copil este un drept al copilului si nu poate fi diferentiat in functie de veniturile parintilor. Deci sunt in asemenea hal de neseriozitate, de improvizatii, de carpeli, de razgandiri. In momentul de fata Victor Ponta a pierdut complet busola asupra guvernarii Romaniei. Nimeni nu mai are incredere in Ponta.

Cum il vedeti pe Victor Ponta peste 5 ani?

Pai nu il mai vad.

In momentul in care veti ajunge la guvernare va doriti sa preluati un minister?

Nu suntem in faza discutiilor pentru formarea guvernului. In momentul de fata suntem in faza in care am adoptat programul de guvernare, l-am prezentat public dupa ce in mod evident el a fost rodul unor dezbateri publice pe care le-am avut cu patronate, sindicate, societate civila si acum suntem in faza in care incercam sa convingem cat mai multi parlamentari sa sprijine motiunea de cenzura. Dupa succesul motiunii de cenzura in mod evident vom discuta si despre formarea unui guvern.

Care este in acest moment atmosfera in PNL dupa momentul Teodor Atanasiu?

Am depasit acest episod. Eu cred ca majoritatea zdrobitoare a liberalilor a inteles ca suntem un singur partid, toti suntem mebrii ai acestui partid, ca nu mai trebuie sa creeze niciun fel de discriminare pe baza fostelor apartenente si ca organismele statutare constituite ale partidului trebuie sa functioneze normal, sa ia decizii, indiferent de cine propune o masura sau alta ci in functie de calitatea propunerilor si de forta argumentelor.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....