Orban: "Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD"

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 13:52
2227 citiri
Orban: "Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD"

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

"Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a tinut in loc Romania 30 de ani, PSD, trei ani de zile dupa ce a primit increderea in 2016, a facut cu totul si cu totul altceva decat a promis romanilor. Mai mult decat atat, s-a comportat ca un partid care nu merita sa detina nicio particica de putere in Romania", a spus Orban la sediul PNL.

El a subliniat ca nu a existat "nicio secunda niciun fel de discutie, nici macar neoficiala, legata de o alta majoritate" decat cea cu USR PLUS, UDMR si minoritatile nationale.

"Noi am hotarat posibilii parteneri prin hotararea Biroului Politic National in mandatul pe care il avem - USR PLUS, UDMR si grupul minoritatilor", a declarat Orban.

Acesta a sustinut ca este posibil ca un coleg de-al sau sa se fi intalnit cu copresedintele AUR, George Simon.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni ca a propus, la intalnirea de la Palatul Cotroceni, un Guvern de uniune nationala cu premier Alexandru Rafila.

Potrivit lui Ciolacu, presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca propunerea PSD de premier in persoana lui Alexandru Rafila este una ''onorabila".

"Am vorbit numai de varianta unui Guvern de uniune nationala. (...) Presedintele a spus ca propunerea PSD, Alexandru Rafila, este o propunere onorabila. Am mentionat faptul ca acele negocieri ridicole, pe langa Constitutie, de la Vila Lac 1 nu au ce cauta intr-o democratie reala. Am insistat ca Romania trece printr-o perioada complicata, atat in ce priveste pandemia, a crizei sanitare, cat si a crizei economice si nu ne permitem o majoritate in Parlament fragila si consideram ca un Guvern de uniune nationala este cea mai buna solutie in acest moment pentru Romania.

Normal, in aceasta constructie politica, partidul care a castigat alegerile trebuie sa desemneze prim-ministrul, in persoana domnului Rafila", a spus Ciolacu intr-o conferinta de presa la sediul PSD dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: AGERPRES