Tezaurul secret al Maharajahilor, de 500 de milioane de dolari, gasit in India

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 10:02
4508 citiri
Tezaurul secret al Maharajahilor, de 500 de milioane de dolari, gasit in India
Foto: onthegotours

Intr-un templu indian din provincia Kerala a fost descoperit un tezaur imens, de o valoare inestimabila, format din aur, diamante si pietre pretioase. Acesta este tezaurul Maharajahilor, care au domnit, de-a lungul vremii, in aceasta regiune a Indiei.

Tezaurul, considerat a fi in valoare de miliarde de rupii (moneda nationala a Indiei - n.r.), a fost descoperit in incaperile subterane secrete dintr-un templu situat in sudul provinciei Kerala, din India, informeaza BBC.

Tezaurul cuprinde pietre pretioase, aur si argint si a fost gasit in templul Sree Padmanabhaswamy. Se considera ca bogatiile sunt ascunse in incaperile subterane din templu de mai bine de un secol, acolo unde au fost inmormantati Maharajahii din Travancore, de-a lungul timpului.

Comorile nu au fost evaluate in mod oficial, insa inspectorii care au facut descoperirea au efectuat o inventariere a acestora. Estimarile neoficiale spun ca tezaurul descoperit, pana in prezent, in cele patru zile de inspectare a acestuia, ar fi evaluat la mai mult de 25 de miliarde de rupii (peste 500 de milioane de dolari).

Inspectorii declara ca vor continua inventarierea acestui tezaur, cel putin o saptamana. S-au luat si masuri de securitate pentru paza comorii descoperite, de catre politia locala.

Templul Sad Padmanabhaswamy a fost construit in secolul al XVI-lea de regii care stapaneau regatul Travancore. Legendele locale spun ca regii din Travancore au ascuns ermetic bogatii imense, intre zidurile de piatra si boltile templului.

Dupa castigarea independentei de catre India, templul a fost controlat de catre descendentii familiei regale Travancore. Dupa anul 1947, regatul Travancore a fuzionat cu statul princiar Cochin, iar mai tarziu a devenit provincia Kerala.

Inspectiile la templu au inceput dupa ce Curtea Suprema din India a numit un comitet de sapte membrii care sa intre in acesta si sa evalueze valorile obiectelor stocate in incaperile subterane, inclusiv in doua camere care se crede ca au fost deschise, in urma cu 130 de ani.

Curtea Suprema a aprobat o hotarare a Inaltei Curti din Kerala, prin care guvernul va prelua templul si obiectele regale din interior.

"Comorile, care includ obiecte din aur foarte vechi, diamante si pietre pretioase, nu pot fi evaluate in bani, fiind de o mare valoare istorica", a declarat un avocat prezent la inspectie.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#templu maharajah tezaur secret india, #templu india comoara maharajah, #tezaur secret templu india , #arheologie