Cele mai ciudate acvarii din lume (Galerie foto)

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 17:49
14793 citiri
Cele mai ciudate acvarii din lume (Galerie foto)

Este bine cunoscut efectul terapeutic al unui acvariu cu pesti in casa, insa, pentru a conferi camerei un look aparte conteaza si forma acvariului, iar urmatoaele modele se vor integra atat in locuintele traditionaliste, cat si in cele mai futuriste.

Acvariul televizor

Fiecare om are in sufragerie un televizor, insa nu multa lume are un...acvariu televizor. Revolutionarul acvariu are la baza, de fapt, un obiect nu chiar atat de nou. Este chiar anticul televizor de lemn, pe care il gasim cand mergem in vizita la bunici, undeva in pod. Si astfel poti urmari programul tau preferat toata ziua, fara sa fii intrerupt de reclame.

iPond = iPod + acvariu

iPond-ul este combinatia dintre un iPod si un miniacvariu. Un singur peste inoata in 650 de mililitri de apa. Este la mare cautare in Australia, insa unii considera ca acest "accesoriu" reprezinta o cruzime fata de pesti.

Acvariul toaleta

Fish'n Flush este un bazin de toaleta revolutionar creat de AquaOne Technologies, Inc. Acvariul are o capacitate de peste opt litri, iar atunci cand tragi apa ai impreisa ca pestii raman pe uscat.

Insa totul este doar o iluzie optica. Bazinul are de fapt doua componente, iar pentru a trage apa este folosit doar unul dintre ele, pesti fiind in siguranta in cel de-al doilea.

AquaDom: cel mai mare acvariu cilindric din lume

Amplasat in holul Hotelului Radisson SAS din Berlin, acvariul cilindric de 25 de metri inaltime este cel mai mare construit vreodata.

Acvariul contine 900.000 de litri de apa de mare si aproximativ 2.600 de pesti din 56 de specii diferite.

Clientii si vizitatorii hotelului pot sa "calatoreasca" in interiorul acvariului folosind un lift de sticla. De asemenea ei pot lua masa deasupra acvariului, intr-un restaurant special amenajat.

Doi scafandri asigura ingrijirea acvariului si a pestilor. Acvariul a fost construit in decembrie 2003 si a costat aproximativ 12,8 milioane de euro.

Acvariul cu meduze

Unul dintre marile hituri in Japonia a fost acvariul cu meduze care-si schimba culoare si inoata exact cum o fac in adancul marii.

Totul pare minunat, insa meduzele sunt false, facute din silicon si luminate de cinci LED-uri - rosu, galben, verde, albastru si mov. Ele se misca cu ajutorul unor curenti creati in acvariu, ceea ce le face sa para incredibil de adevarate.

Cabina telefonica - acvariu

In cadrul Festivalului Luminii din Lyon, Franta, Benoit Deseille si Benedetto Bufalino s-au hotarat sa transforme o cabina telefonica intr-un acvariu. Desigur nu se poate vorbi din ea, insa arata foarte frumos. Oare cat ar rezista aceasta minunatie in Capitala?

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#acvariu, #cidat, #pesti, #meduze, #iPod, #ipond, #televizor , #ciudat