Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 01:41
8791 citiri
Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari
O monedă rară descoperită în Anglia FOTO: AP News

O descoperire senzațională a fost făcută de o familie din nordul Angliei, care a găsit într-o cutie din casă o monedă rară, provenită de la descendenții acesteia. Unul dintre strămoșii proprietarilor, a fost un colonist timpuriu din New England, o regiune din Statele Unite, care a intrat în posesia bănuțului fabricat la Boston în 1652.

Moneda de argint de un șiling, considerată cel mai bun exemplar al celor aproximativ 40 de astfel de bani, care mai există încă, a fost găsită într-o cutie de bomboane, care conținea sute de monede vechi. Ea va fi scoasă la licitație luna viitoare la Londra, potrivit AP News.

James Morton, specialist în monede, a numit vechiul bănuț din New England ”steaua colecției”. ”Cu greu mi-am putut crede ochilor, când mi-am dat seama că este un exemplar de un șiling din New England, bătut de John Hull în 1652, la Boston, pentru a fi folosit de primii coloniști din America, din Golful Massachusetts”, a spus expertul.

Descoperire senzațională a fizicienilor: O nouă stare a materiei VIDEO

Moneda are un design rudimentar, având inițialele NE, de la New England pe o parte, iar numărul roman XII, pentru 12, numărul de bănuți pentru un șiling, pe cealaltă parte.

Jim Bailey, expert în numismatică din Warwick, Rhode Island, a numit șilingul britanic găsit acum, ”o descoperire fenomenală”. ”Moneda este o atracție extraordinară. Deoarece există doar aproximativ 40 de astfel de monede în toată lumea, iar acest exemplar poate fi numit cel mai bun dintre cele cunoscute”.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Moneda a fost trimisă licitatorului de către Wentworth Beaumont, al cărui tată a găsit-o într-o cutie din biroul său, de la proprietatea familiei din nordul Angliei. Strămoșul lui Beaumond, William, a fost un colonist timpuriu în New England, despre care se crede că a ajuns acolo în 1636 și a obținut moneda. Se presupune că șilingul a fost adus în Anglia de către unul dintre strămoșii familiei, iar acum ea valorează nu mai puțin de 300.000 de dolari.

Citește și:
Misterul unui craniu descoperit acum 25 de ani, elucidat de anchetatori. Aparține unui bărbat dispărut în 1976
Misterul unui craniu descoperit acum 25 de ani, elucidat de anchetatori. Aparține unui bărbat dispărut în 1976
Un craniu găsit în Alaska aparține unui bărbat care a dispărut în urmă cu aproape 50 de ani. Este vorba despre un aventurier care a dispărut în anul 1976. Anchetatorii de la poliția...
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....