Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 01:41
9318 citiri
Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari
O monedă rară descoperită în Anglia FOTO: AP News

O descoperire senzațională a fost făcută de o familie din nordul Angliei, care a găsit într-o cutie din casă o monedă rară, provenită de la descendenții acesteia. Unul dintre strămoșii proprietarilor, a fost un colonist timpuriu din New England, o regiune din Statele Unite, care a intrat în posesia bănuțului fabricat la Boston în 1652.

Moneda de argint de un șiling, considerată cel mai bun exemplar al celor aproximativ 40 de astfel de bani, care mai există încă, a fost găsită într-o cutie de bomboane, care conținea sute de monede vechi. Ea va fi scoasă la licitație luna viitoare la Londra, potrivit AP News.

James Morton, specialist în monede, a numit vechiul bănuț din New England ”steaua colecției”. ”Cu greu mi-am putut crede ochilor, când mi-am dat seama că este un exemplar de un șiling din New England, bătut de John Hull în 1652, la Boston, pentru a fi folosit de primii coloniști din America, din Golful Massachusetts”, a spus expertul.

Descoperire senzațională a fizicienilor: O nouă stare a materiei VIDEO

Moneda are un design rudimentar, având inițialele NE, de la New England pe o parte, iar numărul roman XII, pentru 12, numărul de bănuți pentru un șiling, pe cealaltă parte.

Jim Bailey, expert în numismatică din Warwick, Rhode Island, a numit șilingul britanic găsit acum, ”o descoperire fenomenală”. ”Moneda este o atracție extraordinară. Deoarece există doar aproximativ 40 de astfel de monede în toată lumea, iar acest exemplar poate fi numit cel mai bun dintre cele cunoscute”.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Moneda a fost trimisă licitatorului de către Wentworth Beaumont, al cărui tată a găsit-o într-o cutie din biroul său, de la proprietatea familiei din nordul Angliei. Strămoșul lui Beaumond, William, a fost un colonist timpuriu în New England, despre care se crede că a ajuns acolo în 1636 și a obținut moneda. Se presupune că șilingul a fost adus în Anglia de către unul dintre strămoșii familiei, iar acum ea valorează nu mai puțin de 300.000 de dolari.

Apariție surpriză în Las Vegas. Un nou monolit misterios a fost descoperit de Poliție VIDEO FOTO
Apariție surpriză în Las Vegas. Un nou monolit misterios a fost descoperit de Poliție VIDEO FOTO
Apariție surpriză într-o zonă înaltă care străjuieşte Las Vegasul, în Nevada, anunţă poliţia locală, potrivit ABC News. Este vorba de un "monolit" lung de formă dreptunghiulară, care...
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Retragerea candidaturii la șefia NATO a președintelui Klaus Iohannis nu vine ca o surpriză, însă analiștii punctează că șeful statului ar fi putut câștiga o șansă uriașă....
#moneda rara, #monede, #moneda Anglia, #tezaur monede argint, #descoperire, #bani Anglia , #descoperire
  1. De ce Woody Harrelson refuză să mai dețină un telefon mobil: "Am renunțat la el acum trei ani"
  2. A murit actorul Donald Sutherland, starul din ”MASH” şi ”The Hunger Games”. Anunțul făcut de fiul său FOTO
  3. Singurul mod în care ar trebui să depozitezi avocado. Trucuri pentru a-l păstra proaspăt după ce mănânci doar jumătate
  4. Unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa definitiv de durerile de spate este complet gratuit. "Vine cu multe alte beneficii"
  5. La coada Europei! Românii au acces doar la o mică parte din medicamentele aprobate la nivel european
  6. Caniculă, kilograme și imunitate. De ce trebuie să fim atenți când folosim aerul condiționat
  7. Boala transmisă de țânțari care face ravagii în lume. Când trebuie să-ți faci vaccin ca să pleci în vacanță
  8. Răspunsul imunitar la Covid-19. Ce persoane iau virusul dar nu se îmbolnăvesc
  9. Primii la linia de sosire – TradeVille
  10. Ce susțin procurorii că ar fi făcut Alec Baldwin cu arma înainte de a o ucide pe colega de platou