Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 01:41
7883 citiri
Descoperire fenomenală în Anglia: O monedă găsită într-o cutie de bomboane valorează 300.000 de dolari

O descoperire senzațională a fost făcută de o familie din nordul Angliei, care a găsit într-o cutie din casă o monedă rară, provenită de la descendenții acesteia. Unul dintre strămoșii proprietarilor, a fost un colonist timpuriu din New England, o regiune din Statele Unite, care a intrat în posesia bănuțului fabricat la Boston în 1652.

Moneda de argint de un șiling, considerată cel mai bun exemplar al celor aproximativ 40 de astfel de bani, care mai există încă, a fost găsită într-o cutie de bomboane, care conținea sute de monede vechi. Ea va fi scoasă la licitație luna viitoare la Londra, potrivit AP News.

James Morton, specialist în monede, a numit vechiul bănuț din New England ”steaua colecției”. ”Cu greu mi-am putut crede ochilor, când mi-am dat seama că este un exemplar de un șiling din New England, bătut de John Hull în 1652, la Boston, pentru a fi folosit de primii coloniști din America, din Golful Massachusetts”, a spus expertul.

Descoperire senzațională a fizicienilor: O nouă stare a materiei VIDEO

Moneda are un design rudimentar, având inițialele NE, de la New England pe o parte, iar numărul roman XII, pentru 12, numărul de bănuți pentru un șiling, pe cealaltă parte.

Jim Bailey, expert în numismatică din Warwick, Rhode Island, a numit șilingul britanic găsit acum, ”o descoperire fenomenală”. ”Moneda este o atracție extraordinară. Deoarece există doar aproximativ 40 de astfel de monede în toată lumea, iar acest exemplar poate fi numit cel mai bun dintre cele cunoscute”.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Moneda a fost trimisă licitatorului de către Wentworth Beaumont, al cărui tată a găsit-o într-o cutie din biroul său, de la proprietatea familiei din nordul Angliei. Strămoșul lui Beaumond, William, a fost un colonist timpuriu în New England, despre care se crede că a ajuns acolo în 1636 și a obținut moneda. Se presupune că șilingul a fost adus în Anglia de către unul dintre strămoșii familiei, iar acum ea valorează nu mai puțin de 300.000 de dolari.

Citeste si:
Descoperire de necrezut: O piatră găsită de un om într-un parc valorează o avere
Descoperire de necrezut: O piatră găsită de un om într-un parc valorează o avere
În urmă cu șase ani, David Hole făcea prospectări în parcul Maryborough de lângă Melbourne, Australia și la un moment dat a făcut o descoperire ieșită din comun: o piatră foarte grea,...
Fenomen neobișnuit descoperit în Statele Unite: Anomalia invizibilă produsă de un obiect extraterestru
Fenomen neobișnuit descoperit în Statele Unite: Anomalia invizibilă produsă de un obiect extraterestru
Un om de știință de la Universitatea Fairbanks din Alaska a făcut o descoperire extraordinară în zona Santa Fe din New Mexico, Statele Unite, după ce a studiat structurile geologice din...