Reguli nescrise ale unei casatorii fericite

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 12:49
6695 citiri
Reguli nescrise ale unei casatorii fericite
Foto: Inspirationline.com

Casnicia poate fi cea mai fericita perioada din viata unui om. A impartasi bucuriile si insuccessele cu persoana iubita este lucrul pe care multi oameni il doresc cel mai mult, dar uneori el nu se realizeaza.

Unele persoane se simt frustate in casnicie, iar institutia familiei isi pierde farmecul si insemnatatea. Pentru ca o casnicie sa fie fericita, partenerii trebuie sa respecte cateva reguli nescrise, informeaza Womenrepublic.co.uk.

Vorbiti despre orice

Partenerul trebuie sa fie persoana careia sa ii poti impartasi orice. Tocmai de aceea nu ezita sa vorbiti si despre vreme si despre copii, sex, slujba sau pasiunile tale. Intr-o viata de om problemele nu sunt putine, iar fara comunicare, relatia isi poate pierde din substanta mai tarziu.

Nu ocoliti conversatiile sexuale

Sunt multe casnicii salvate numai prin intermediul vietii sexuale. Pentru ca sunt foarte buni amanti, partenerii se pot intelege numai in pat, iar divergentele de zi cu zi sunt uitate.

Tocmai de aceea nu ocoli discutiile despre sex. Partenerul trebuie sa stie ce iti place si cum, pentru ca momentele tensionate sa dispara intr-o singura noapte de amor.

Romantismul nu trebuie sa dispara

Chiar daca sunteti un cuplu in care prea multa vorba strica, sau lumanarile parfumate si trandafirii sunt doar lucruri care va amuza, uneori romantismul salveaza relatiile tensionate.

Nu trebuie sa ii aduci o floare in fiecare zi sau sa ii scrii poezii de dragoste seara, pentru ca ea sa le citeasca dimineata, ci doar sa iti aduci aminte ca in fiecare dintre noi exista nevoia de romantism.

Incearca lucruri noi

Atunci cand unul dintre parteneri s-a plictisit de o relatie, nimic nu mai poate fi salvat. Tocmai de aceea, incearca sa aduci cate ceva nou relatiei tale in fiecare zi.

Rutina este inamicul cel mai de temut al casniciei, dar ea poate fi evitata prin gasirea de lucruri noi si interesante pentru cel de langa tine.

Fii realist

Asteptarile prea mari nu sunt decat cele mai sigure modalitati de a fi dezamagit. La inceputul unei casnicii, vremurile frumoase, iubirea fara divergente si lipsa problemelor nu sunt decat asteptari nerealiste.

Daca stii la ce sa te astepti de la aceasta perioada, nu vei fi dezamagit. Incearca ca nu iti faci asteptari ci sa traiesti clipa fara a te gandi prea mult de ce si cum se intampla anumite lucruri.

Petreceti timp impreuna

O casnicie inseamna cunoasterea partenerului in cele mai diverse ipostaze. Tocmai de aceea nu ocoliti sa faceti impreuna anumite activitati pe care le faceati singuri.

Nu uita insa ca si excesele dauneaza, iar dincolo de relatia in cuplu trebuie sa existe si viata ta, independenta de partener, care aduce un plus de personalitate casniciei.

Alege cuvintele

Unele cuvinte pot rani mai mult decat faptele. Gandeste-te de doua ori inainte sa reprosezi ceva partenerului sau sa il jignesti. Evita termenii de "niciodata" sau "intotdeauna" pentru ca ei vor aseza o bariera in comunicarea cu cel de langa tine.

Daca vei incerca sa inlocuiesti "Nu speli niciodata vasele" cu "M-am ocupat eu de vase in aceasta seara pentru ca tu ai fost ocupat" vei vedea ca partenerul va incerca data viitoare sa isi faca timp sa te ajute.

Fii sincer

De fiecare data cand esti tentat sa ascunzi adevarul partenerului gandeste-te cum este ca el sa faca acelasi lucru cu tine. In mod sigur nu iti va placea sa fii mintit si tocmai de aceea si tu ar trebui sa eviti aceste situatii.

Fa si ca el

Intr-o casnicie ambii parteneri se poat insela si tot ei pot avea dreptate. Tocmai de aceea acorda-i credit celui de langa tine si incearca sa ii dai dreptate in anumite lucruri.

El va avea incredere in el si va sti ca in familie este intotdeauna ascultat si deciziile sale sunt respectate.

Lasa trecutul in urma

Odata cu inceperea unei noi relatii, trecutul trebuie lasat in urma. Daca el este evocat de fiecare data cand vei avea ocazia, relatia actuala va avea de suferit.

Mai mult, comparatiile cu fostii parteneri vor adauga un plus de tensiune relatiei actuale, iar celalat va simti ca nu se poate ridica la nivelul asteptarilor persoanei iubite.

Fantomele din trecut trebuie lasate acolo, iar prezentul si viitorul sunt premisele de la care orice casnicie fericita trebuie sa inceapa.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
#casatorie, #reguli, #fericire, #divort , #experiment