Cum va veni sfârșitul lumii: Oamenii de știință au anunțat care sunt variantele VIDEO

Duminica, 18 Iulie 2021, ora 03:30
102908 citiri
Cum va veni sfârșitul lumii: Oamenii de știință au anunțat care sunt variantele VIDEO

Putem defini sfârșitul lumii în mai multe moduri diferite, cum ar fi colapsul civilizației umane, distrugerea întregii vieți de pe Pământ sau a întregii scoarțe terestre.

Acum, știința este destul de sigură de câteva evenimente care pot provoca nimicirea rasei umane și năruirea Terrei.

Scenariile pe care le oferă cercetătorii sunt bazate pe zeci și chiar sute de ani de descoperiri, analize și studii amănunțite. Întotdeauna știința s-a bazat pe dovezi și nu a lăsat nimic la întâmplare, așa cum poți vedea doar în filmele de la Hollywood sau în cărțile de science-fiction.

Vă prezentăm mai jos șapte variante pe care oamenii de știință le-au anunțat în privința sfârșitului lumii.

7. Soarele

Cele mai exacte studii ale oamenilor de știință arată că în aproximativ 600 de milioane de ani, Soarele va deveni atât de strălucitor încât va perturba în mod dramatic ciclul carbonat-silicat de pe Pământ.

Această interacțiune ajută la menținerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă la o valoare propice pentru a susține viața. Când echilibrul se va distruge, atunci plantele nu vor mai face fotosinteza și nu vor mai produce oxigenul de care avem nevoie pentru a respira. Toată viața de pe planeta noastră, în acest caz, va dispărea.

6. O cometă sau un asteroid

Acum aproximativ 66 de milioane de ani, o cometă sau un asteroid a lovit Pământul, ucigând circa 75% din întreaga viață de pe planeta noastră. Și în viitor, după cum apreciază oamenii de știință este posibil ca Terra să aibă parte de un asemena eveniment catastrofal.

Iar dacă obiectul venit din spațiu este unul mare, atunci oamenii vor sfârși la fel ca dinozaurii.

NASA anunță că Luna va produce catastrofe naturale pe Pământ: ”Oamenii își vor pierde locurile de muncă” VIDEO

5. Inteligența artificială

Termenul de ”singularitate tehnologică” se aplică unui număr de scenarii diferite, în care dezvoltarea tehnologică ar putea deveni incontrolabilă. Dar, cea mai înspăimântătoare este ”explozia de inteligență”.

Aceasta a fost denumită ”inteligența artificială”, care la un moment dat ar putea fi scăpată de sub control de oameni și totul se va sfârși, inclusiv viața de pe Pământ.

4. Ipoteza lui Malthus

În anul 1798, un sociolog, Thomas Malthus a susținut pur și simplu, că populația lumii va crește mai repede decât producția alimentară. În acel moment, se va declanșa o foamete mondială, un conflict global și, în cele din urmă, oamenii vor pieri de pe Pământ.

Predicția care înmărmurește lumea: colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040 VIDEO

3. Exploziile de raze gamma

Cel mai strălucitor și mai energetic eveniment electromagnetic detectat vreodată în univers, a fost explozia de raze gamma. Astronomii le-au observat, iar ele sunt cauzate atunci când într-o stea supermasivă se produce fenomenul de implozie și apoi se formează o gaură neagră. Sau o stea cu neutroni, când două stele se ciocnesc.

Exploziile de raze gamma degajă atâta energie încât în doar câteva secunde, se produce o cantitate cât va emite Soarele, în întreaga sa viață. Din fericire, s-au descoperit astfel de explozii, doar în alte galaxii, la mare distanță de Terra. Însă, dacă s-ar întâmpla în preajma Pământului, atunci întreaga planetă va intra în colaps.

2. Erupția unui supervulcan

Societatea Geologică din Statele Unite susține că nu este vorba ”dacă” se poate produce, ci ”când” se va întâmpla o asemenea super erupție a unui vulcan de pe Pământ. Spre exemplu, erupția vulcanului Tambora din Indonezia din 1815, a trimis în atmosferă 100 de kilometri cubi de cenușă și rocă, iar în anul următor în Europa nu a mai existat vară, iar întreaga climă a planetei s-a schimbat brusc.

1. Schimbările climatice

Cu ușurință, cel mai înspăimântător scenariu privind sfârșitul lumii îl reprezintă schimbările climatice. Ele vor avea un efect uriaș asupra modelelor meteorologice în următoarele decenii, făcându-le mult mai neregulate, dar și extreme.

Creșterea temperaturilor vor determina apariția a mai multor microbi cauzatori de boli mai frecvente. Plantele și speciile de animale vor dispărea, alimentele se vor împuțina, pe măsură ce populația globului va crește.

În general, cel mai apropiat și cel mai probabil sfârșit al lumii este un atac lent, din mai multe direcții, potrivit Listverse.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...