Cum arata dupa devastare un fost hotel de lux (Galerie foto)

Marti, 28 August 2012, ora 22:36
3462 citiri
Cum arata dupa devastare un fost hotel de lux (Galerie foto)
Foto: Big Picture

In anul 1955, a fost construit in Mozambic cel mai mare si mai luxos hotel din Africa: "Grande Hotel". Avea 21.000 mp suprafata, o capacitate de 130 camere, piscina, mai multe restaurante si sali de dans.

In anii '60, Mozambicul, colonie a Portugaliei, a inceput lupta pentru independenta. In scurt timp, in anul 1963, spatiile hotelului au fost rechizitionate pentru a fi cazata o unitate militara, noteaza Big Picture.

In 1975, Mozambicul si-a declarat independenta fata de Portugalia, armata a parasit hotelul, dar nu s-a mai ingrijit nimeni sa-i stabileasca un nou statut. Dupa tulburarile care au avut loc, turistii nu mai erau atrasi de aceasta regiune, iar proprietarul nu s-a mai interesat de hotel.

Ca urmare, hotelul a devenit refugiu pentru oameni fara adapost, ajungand in prezent sa fie locuit de 2.000 persoane, care altfel ar fi stat in strada.

Cei instalati au inceput numaidecat sa-si jefuiasca domiciliul. Tot ce s-a putut rupe s-a rupt, tot ce s-a putut demonta s-a demontat, tot ce s-a putut vinde s-a vandut.

Mobilierul a inaugurat jaful. Au urmat tevile de instalatii, valorificate ca metal vechi, instalatiile sanitare, cele electrice, usi, ferestre.

In prezent, locatarii isi aduc apa la domiciliu cu galeata, se lumineaza la lumanare sau la lampa cu gaz. Majoritatea locatarilor sunt familii cu numerosi copii. Acestea se numara printre cele mai prolifice de pe glob, dar si printre cele care inregistreaza o speranta de viata foarte scurta.

Cei 21 milioane locuitori (aproximativ cat Romania) inregistreaza o varsta medie de 17,4 ani, iar 44,3% din populatia tarii o reprezinta copiii sub 14 ani. De altfel, din cei 2.000 locatari ai hotelului devastat, peste jumatate sunt copii.

Scara de acces. In camere, mai exista ferestre si usi. Ferestrele din casa scarii au fost vandute.

Copiii cara apa cu damigeana de plastic, de la rau.

O locuinta si locatarii ei. Nefiind mobila, se doarme pe jos.

Fosta piscina de lux

Vedere generala actuala

Prospectul hotelului de altadata

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Grande Hotel Mozambic, #hotel Mozambic devastat , #inedit