Sase romani sunt finalisti la cel mai mare concurs de fotografie din lume

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 15:00
3400 citiri
Sase romani sunt finalisti la cel mai mare concurs de fotografie din lume

Sase fotografi romani se numara printre finalistii top 10 in lume la trei dintre categoriile celui mai mare concurs de profil la nivel mondial, Sony World Photography Awards 2017.

Acesta este organizat de World Photography Organisation, iar castigatorii vor fi anuntati pe 28 martie si 22 aprilie.

Adrian Bulboaca a fost nominalizat la categoria Arhitectura din competitia Professional pentru seria de fotografii intitulata "Silver Beach Hotel", care reflecta arhitectura distinctiva a hotelului Silver Beach, cu vedere la Lacul Balaton din Ungaria.

Ioana Moldovan a fost nominalizata la categoria Viata cotidiana din competitia Professional pentru seria de fotografii intitulata "A country doctor and her calling" (Vocatia unui medic de tara) care prezinta povestea medicului Floarea Ciupitu, care profeseaza de peste trei decenii in satul Gangiova, din sud-vestul Romaniei.

Alex Andriesi a fost inclus pe lista finalistilor in categoria Enhanced din competitia Open cu fotografia "Far from gravity" (Departe de gravitatie), realizata in Grenoble, Franta, o imagine ce "reflecta blandetea, inocenta si fragilitatea copilului", dupa cum se arata in comunicatul transmis de organizatori.

Radu Dumitrescu-Elian este pe lista scurta la categoria Cultura a competitiei Open cu imaginea "The Prayer" (Rugaciunea), obtinuta in Bucovina, ce descrie viata frumoasa si simpla a Paraschivei, o femeie de 76 de ani, care locuieste intr-o casa fara electricitate si care isi citeste rugaciunile la lumina lumanarilor.

Sorin Rechitan a fost nominalizat la categoria Natura, in competitia Open, pentru imaginea intitulata "Altai Wanderer'" (Calatorul din Altai), o fotografie spectaculoasa alb-negru, a unui alpinist care escaladeaza Muntele Belukha, cel mai inalt varf al Muntilor Altai din Rusia.

Rares Taciu a ajuns cu fotografia "Remember" (Aducere aminte) pe lista scurta in competitia Youth, care le-a cerut tinerilor fotografi, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, sa inscrie o singura imagine care sa raspunda unor cerinte impuse si temei "beauty" (frumusete). Fotografia lui Rares Taciu "este un frumos portret al prietenei fotografului, Mara, realizat cu lumina naturala", mentioneaza comunicatul.

Fotografiile pot fi vazute pe site-ul Worldphoto.org.

Peste 227.000 de fotografii inscrise

Peste 227.000 de fotografii din 183 de tari au fost inscrise in competitia Sony World Photography Awards 2017.

Castigatorii categoriei Open vor fi anuntati la 28 martie, iar cei ai competitiilor Professional si Youth in cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc la Londra, la 20 aprilie.

Lucrarile tuturor finalistilor vor fi expuse alaturi de fotografiile castigatoare in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards & Martin Parr - 2017 de la Londra, intre 21 aprilie si 7 mai.

Premiile, care constau in echipament foto de ultima generatie, o excursie la ceremonia de premiere de la Londra si premii in bani in valoare de 30.000 de dolari, recunosc si recompenseaza cele mai bune fotografii contemporane realizate anul trecut si inscrise in cele patru competitii - Professional, Open, Youth si Student Focus.

Acestea sunt jurizate anonim de profesionisti recunoscuti in industria fotografica, atent selectionati de World Photography Organisation, o platforma globala de comunicare pentru industria foto, cu o prezenta in peste 180 de tari.

Citeste si:
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Orban: "Premier va fi cel care va fi ales preşedinte al PNL. În cazul domnului Cîţu, dacă va fi ales preşedinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, 20 septembrie, că, după 25 septembrie, premier va fi cel care fi ales lider al partidului, el susţinând că va avea o relaţie...
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Orban, întrebat dacă a stat la masă cu ”statul paralel”: Nu am folosit niciodată sintagma asta şi nici nu sunt adeptul
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni seară, întrebat dacă a stat la masă cu statul paralel, că nu a folosit niciodată această sintagmă şi că nici nu a fost în vreo sufragerie...
Sursa: AGERPRES