De ce nu putem hrăni pisicile cu hrană pentru câini. Gustul pe care felinele domestice nu-l simt

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 18:44
4502 citiri
De ce nu putem hrăni pisicile cu hrană pentru câini. Gustul pe care felinele domestice nu-l simt
O pisică poate mânca o cantitate mică de hrană pentru câini o dată sau de două ori FOTO Pixabay

Într-o casă în care locuiesc o pisică și un câine în același timp, stăpânii sunt uneori tentați să-i dea pisicii hrană pentru câine atunci când a ei s-a epuizat. Mulți cercetători încă dezbat dacă merită să hrănești pisici cu hrană pentru câini, dar majoritatea oamenilor de știință spun că atunci când se întâmplă de câteva ori, nu trebuie să vă faceți griji, dar în cazul hrănirii pisicilor cu hrană pentru câini pentru o perioadă mai lungă de timp, problemele nu pot fi evitate.

Deci, așa cum am menționat deja mai sus, o pisică poate mânca o cantitate mică de hrană pentru câini o dată sau de două ori, fără consecințe neplăcute. Cu toate acestea, nu este posibil să creșteți pisicile pe hrana pentru câini tot timpul, deoarece pot apărea consecințe dăunătoare, dacă nu chiar fatale. Acest lucru se datorează faptului că hrana pentru câini și hrana pentru pisici conțin componente nutriționale diferite pentru a satisface nevoile nutriționale diferite ale acestor două specii. Și sunt semnificativ diferite.

Pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că au nevoie de o dietă cu proteine ​​din carne și grăsimi animale pentru a-și menține toate sistemele corpului funcționale corect.

În ceea ce privește câinii, aceștia sunt omnivori, ceea ce înseamnă că pot mânca cu ușurință atât carne, cât și legume. Hrana pentru câini nu satisface nevoile nutriționale specifice ale pisicilor.

Care este diferența dintre mâncarea pentru pisici și mâncarea pentru câini?

În primul rând, gustul. Pisicile nu simt gustul dulce. Au doar 470 de receptori gustativi, în timp ce câinii au 1700. Pentru a înțelege, oamenii au mai mult de 9000.

Hrana pentru pisici este special conceputa pentru a fi foarte gustoasa. Numai în acest caz, animalele o vor mânca cu poftă. Din punctul de vedere al pisicilor, mâncarea pentru câini este complet neapetisantă, dar câinilor li se pare foarte gustoasă.

Anumite mărci și tipuri de hrană pentru câini au niveluri mai ridicate de proteine, dar, în general, nici aceste alimente de specialitate pentru câini nu ating nivelurile de proteine ​​necesare pentru a susține pisicile sănătoase. Majoritatea alimentelor pentru câini conțin 18-26% proteine. Pentru pisici, se recomandă un procent de proteine de cel puțin 30-34%, cu adaos de hrană pentru pisici conservată cu 40-50% proteine.

#mancare, #caini, #pisica, #alimentatie sanatoasa, #animale de companie , #animale