Descoperire de răsunet în Egipt: O cameră secretă găsită în Marea Piramidă VIDEO

Vineri, 03 Martie 2023, ora 01:21
7018 citiri
Descoperire de răsunet în Egipt: O cameră secretă găsită în Marea Piramidă VIDEO
Descoperire de răsunet în Marea Piramidă de la Giza, Egipt FOTO: JPost

Marea Piramidă de la Giza din Egipt a fost construită ca mormânt monumental în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu sau Keops. Acum, în cadrul proiectului Scan Pyramids, arheologii au anunțat o descoperire extraordinară: un loc secret a fost găsit în Marea Piramidă, un coridor ascuns în interiorul acesteia.

Coridorul neterminat, neștiut până acum, a fost probabil construit pentru a ușura probabil greutatea piramidei în zona intrării principală, la șapte metri mai jos, potrivit Jerusalem Post.

Oficialii egipteni ai antichităților au anunțat joi descoperirea unui coridor ascuns, lung de nouă metri, în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, despre care au spus că ar putea duce la noi descoperiri.

După Ucraina, Putin are o altă țintă: Evaluarea experților creează îngrijorare în România

Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului Scan Pyramids 2015 și a folosit o tehnologie modernă, inclusiv scanări și endoscoape, pentru a cerceta în interiorul Marii Piramide de la Giza, ultima dintre cele șapte minuni ale lumii antice încă în picioare.

”Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a ușura greutatea piramidei fie pentru intrarea principală, la șapte metri mai jos, fie pentru o altă cameră sau spațiu încă nedescoperit”, a declarat Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt.

„Vom continua scanarea, așa că vom vedea ce putem face... pentru a ne da seama ce putem afla sub acest loc ascuns sau chiar până la sfârșitul acestui coridor”, a spus el reporterilor după o conferință de presă ținută la fața locului, lângă piramidă.

Un președinte dintr-o țară NATO prins în capcană de Putin: ”Omul bolnav” al Europei măcinat de Rusia

Se crede că cinci camere aflate în vârful camerei funerare a regelui, într-o altă parte a piramidei, au fost, de asemenea, construite pentru a redistribui greutatea structurii masive. Era posibil ca faraonul să aibă mai multe camere de înmormântare, a adăugat Waziri.

Marea Piramidă de la Giza din Egipt are înălțimea de 164 de metri, ea fiind ridicată în urmă cu aproximativ 4.600 de ani și a fost cea mai înaltă construcție de pe Pământ până la edificarea Turnului Eiffel de la Paris, Franța, din 1889.

#Marea Piramida Giza Egipt, #Marea Piramida din Giza, #descoperire piramida Giza Egipt, #descoperire piramida Egipt, #piramida Keops , #stiri externe
Comentarii