Grapini, despre frunza lui Udrea: N-a ajutat cu nimic

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 10:20
3360 citiri
Grapini, despre frunza lui Udrea: N-a ajutat cu nimic

Maria Grapini, ministrul Turismului, sustine ca va evalua impactul campaniei de brand turistic demarate de Elena Udrea, pe cand aceasta se afla in fruntea Ministerului, punand in balanta costurile si indicatorii de eficienta.

"Eu mi-am propus sa nu ma lupt nici cu nume, nici cu simboluri, ci cu indicatori. Evident ca voi evalua costurile, raportate la eficienta. (...) Indicatorii arata ca nu ne-am imbunatati nimic", a declarat ministrul Turismului, miercuri seara, la Atena 3, intrebata ce are de gad sa faca in privinta "frunzei Elenei Udrea".

"Turismul are contributia in PIB tot de 1,4. Nu am depasit nici Bulgaria, nici Ungaria. Costul foarte mare al acestui brand... Sigur, se spune ca nu trebuie sa iei lucrui iefinte. Problema e ca nu s-a vazut efectul. Eu n-am declarat niciodata ca voi inlocui. (...) dar voi face public acest raport de costuri si evaluarea prin indicatori", a mai spus Maria Grapini.

La doar cateva zile de la preluarea portofoliului, de la ministrul Eduard Helig, Grapini sustine ca toata campania de brand a Romaiei, comandata de Elena Udrea, care ar fi costa in jur de 900.000 de euro, conform Antena 3, n-a ajutat turismul romanesc. Totusi, noul ministru asteapta definitivarea unui raport de eficienta, pe care-l va face public.

"Faptic, prin cifre, rezulta ca nu (a ajutat Romania - n.red). Nici nu suntem mai cunoscuti, mai atractivi prin acest brand. Sa fim foarte obiectivi, nu numai brandul contribuie. Nu s-a fact nimic nici cu infrastructura. Cert este ca a fost o supraevaluare", a spus Maria Grapini.

Noul ministrul al Turismului sustine ca nu doreste sa preia un portofoliu cu probleme, chiar daca a fost deja investita in functie.

"Sunt in faza de preluare a documenteleor. Din pacate, fostul ministru, de la care eu preiau acum, n-a reusit sa contracareze in termenul scurt niste lucruri demarate de dna. ministru (Elena Udrea - n.red.). Eu ma lupt cu indicatori", spune Grapini, care verifca diverse nereguli constatate in minister si contracte trecute pe bugetul lui 2013.

"Nu sunt dispusa sa semnez un opis cu probleme", a mai declarat Grapini.

Desi, in ultimele luni, ministerul de Turism a fost condus de liberalul Eduard Helvig, Maria Grapini sustine ca problemele sunt din timpul Elenei Udrea, iar fostul minstrul PNL a apucat doar sa le semnaleze, nu sa le si rezolve, fiind o perioada plitica mai agitata.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....