Grapini, despre frunza lui Udrea: N-a ajutat cu nimic

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 10:20
3300 citiri
Grapini, despre frunza lui Udrea: N-a ajutat cu nimic

Maria Grapini, ministrul Turismului, sustine ca va evalua impactul campaniei de brand turistic demarate de Elena Udrea, pe cand aceasta se afla in fruntea Ministerului, punand in balanta costurile si indicatorii de eficienta.

"Eu mi-am propus sa nu ma lupt nici cu nume, nici cu simboluri, ci cu indicatori. Evident ca voi evalua costurile, raportate la eficienta. (...) Indicatorii arata ca nu ne-am imbunatati nimic", a declarat ministrul Turismului, miercuri seara, la Atena 3, intrebata ce are de gad sa faca in privinta "frunzei Elenei Udrea".

"Turismul are contributia in PIB tot de 1,4. Nu am depasit nici Bulgaria, nici Ungaria. Costul foarte mare al acestui brand... Sigur, se spune ca nu trebuie sa iei lucrui iefinte. Problema e ca nu s-a vazut efectul. Eu n-am declarat niciodata ca voi inlocui. (...) dar voi face public acest raport de costuri si evaluarea prin indicatori", a mai spus Maria Grapini.

La doar cateva zile de la preluarea portofoliului, de la ministrul Eduard Helig, Grapini sustine ca toata campania de brand a Romaiei, comandata de Elena Udrea, care ar fi costa in jur de 900.000 de euro, conform Antena 3, n-a ajutat turismul romanesc. Totusi, noul ministru asteapta definitivarea unui raport de eficienta, pe care-l va face public.

"Faptic, prin cifre, rezulta ca nu (a ajutat Romania - n.red). Nici nu suntem mai cunoscuti, mai atractivi prin acest brand. Sa fim foarte obiectivi, nu numai brandul contribuie. Nu s-a fact nimic nici cu infrastructura. Cert este ca a fost o supraevaluare", a spus Maria Grapini.

Noul ministrul al Turismului sustine ca nu doreste sa preia un portofoliu cu probleme, chiar daca a fost deja investita in functie.

"Sunt in faza de preluare a documenteleor. Din pacate, fostul ministru, de la care eu preiau acum, n-a reusit sa contracareze in termenul scurt niste lucruri demarate de dna. ministru (Elena Udrea - n.red.). Eu ma lupt cu indicatori", spune Grapini, care verifca diverse nereguli constatate in minister si contracte trecute pe bugetul lui 2013.

"Nu sunt dispusa sa semnez un opis cu probleme", a mai declarat Grapini.

Desi, in ultimele luni, ministerul de Turism a fost condus de liberalul Eduard Helvig, Maria Grapini sustine ca problemele sunt din timpul Elenei Udrea, iar fostul minstrul PNL a apucat doar sa le semnaleze, nu sa le si rezolve, fiind o perioada plitica mai agitata.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...