Se schimbă vremea. Ce temperaturi vom avea de Crăciun: ”Vești bune pentru cei care iubesc zăpada”

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 11:53
8145 citiri
Se schimbă vremea. Ce temperaturi vom avea de Crăciun: ”Vești bune pentru cei care iubesc zăpada”
În zonele montane, temperaturile vor fi mai crescute decât cele normale FOTO Pixabay

Temperaturile scăzute din ultimele zile, care au adus și ninsori în multe zone din țară, vor fi înlocuite treptat cu unele pozitive în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, se pare că de Crăciun sunt vești bune pentru cei care iubesc zăpada.

Potrivit meteorologului ANM Mihai Huștiu, de săptămâna viitoare temperaturile în țara noastră vor crește, vremea se va încălzi și vom avea parte de multe ploi.

„Situația se va schimba de săptămâna viitoare, dinspre Atlanticul de Nord, circulația atmosferică va aduce un aer mai cald. Astfel, temperaturile vor crește. După ce acest ciclon va tranzita continentul, va ajunge în România, va aduce precipitații, în spatele lui va ajunge o nouă masă de aer rece dinspre N-V. De Crăciun vor fi vești bune pentru cei care iubesc zăpada. Din weekendul viitor, o masă rece va cuprinde țara, iar în săptămâna dinaintea Crăciunului va aduce temperaturi mai coborâte, perioada 18-25 decembrie va aduce temperaturi scăzute în toată țara, va fi mai rece decât normalul perioadei și precipitațiile vor apărea, dar nu vor fi însemnate cantitativ, chiar deficitare prin vest. Iar în săptămâna cu Crăciunul, 25 decembrie până spre 1 ianuarie ar aduce o tendință ușoară de încălzire, dar tot despre temperaturi normale vom vorbi, iar atunci precipitațiile vor fi mai multe în țara noastră. Iar dacă temperaturile vor fi coborâte, vom vorbi de ninsori. Săptămâna viitoare vom avea însă multe ploi”, a spus meteorologul la Digi24.

În zilele următoare, meteorologul Mihai Huștiu anunță că ne vom confrunta cu o inversiune termică, astfel că la câmpie va fi frig și ceață, iar la munte va fi soare și cald, informează G4Media.

„Vorbim de o inversiune termică la acest final de săptămână. Practic, lucrurile s-au liniștit, a nins, nu mai avem precipitații, avem o vreme stabilă, pentru că presiunea atmosferică a crescut. Atunci când crește presiunea, nu mai sunt precipitații, se liniștesc lucrurile. Deasupra țării noastre s-a instalat o masă de aer rece. Aerul rece iarna este greu dezlocuit atunci când apare circulația atmosferică, vânturile. Practic aerul rece fiind mai dens staționează la suprafață. Iar toate zonele joase de relief vor avea în următoarele zile o situație interesantă în care la câmpie va fi frig, vor fi temperaturi scăzute, vor fi nori joși, ceață, iar la munte va fi soare, frumos și cald. Dacă vom merge pe Platoul Bucegi vom vedea întinderi de nori. La Sinaia Cotă 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decât în București. În București va fi nebulozitate joasă și ceață”, spune Mihai Huștiu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orașele din România unde sunt anunțate temperaturi sub zero grade pentru finalul săptămânii
Orașele din România unde sunt anunțate temperaturi sub zero grade pentru finalul săptămânii
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru vineri, 16 februarie 2024. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade Celsius...
Alertă de ceață densă în mai multe zone din țară. Vizibilitate sub 50 de metri pe anumite tronsoane de drum
Alertă de ceață densă în mai multe zone din țară. Vizibilitate sub 50 de metri pe anumite tronsoane de drum
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în localităţi din judeţele Arad, Timiş şi Hunedoara, valabile...
#meteo, #vremea, #prognoza, #temperaturi, #craciun , #vremea