Mihaela Radulescu, critici dure la adresa homosexualilor - Reactia comunitatii gay

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 21:04
8738 citiri
Mihaela Radulescu, critici dure la adresa homosexualilor - Reactia comunitatii gay
Foto: Facebook/Mihaela Radulescu Schwartzenberg

Mihaela Radulescu a atacat intr-un mod tendentios comunitatea LGBT, a precizat, marti, Asociatia Accept.

Vedeta tv a definit persoanele homosexuale ca "anormale", o amenintare la adresa copiilor si a familiei si ii echivaleaza cu teroristii, intr-un post pe blogul personal.

Dupa ce Mihaela Radulescu a atacat homosexualii, o cantareata reactioneaza: Detest oamenii meschini

"In lumina acestor afirmatii, reamintim publicului larg ca persoanele LGBT nu reprezinta a amenintare la adresa familiei sau a majoritatii heterosexuale. Nevoile fiecaruia dintre noi - de a fi recunoscut, vizibil, acceptat si apreciat pentru cine suntem ca persoana - sunt aceleasi pentru toti oamenii. Toti suntem protejati de aceleasi legi si autoritati ale statului si avem dreptul egal de a fi auziti si vizibili in spatiul public, de a ne exprima liber fara a leza oamenii din jurul nostru", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Accept.

Reprezentantii comunitatii gay sustin ca Mihaela Radulescu contesta existenta persoanelor LGBT in spatiu public, motivand ca este dreptul ei sa o faca, in virtutea libertatii de exprimare.

"Doamna Radulescu nu constientizeaza ca prezenta persoanelor homosexuale in spatiul public tine de manifestarea aceluiasi drept pe care dumneaei il invoca. Simple gesturi stradale de afectiune umana pot leza doar acei oameni care promoveaza ura si intoleranta. Ba mai mult, manifestarile publice ale comunitatii LGBT, precum Bucharest Pride sau Luna Istoriei LGBT, sunt un apel pro-diversitate adresat intregii societati", se arata in comunicat.

Reprezentantii comunitatii gay mai arata ca, "in ciuda mastii de toleranta pe care Mihaela Radulescu o poarta inabil pe parcursul articolului, ura viscerala fata de aceasta comunitate este evidenta in fiecare fraza incropita".

Asociatia Accept aminteste ca 19 din 28 tari din Uniunea Europeana recunosc fie parteneriatul civil, fie casatoria intre persoanele de acelasi sex.

"'Democrata' si 'toleranta' doamna Radulescu considera ca cei care ii vor contesta opinia sunt 'hiene' care sar la jugulara. Dreptul acestora la opinie nu conteaza. Dreptul de a respinge un asemenea discurs de extractie totalitara e suspect de 'corectitudine politica'. Delirul homofob prezent in articol se pretinde a fi 'familist' si 'normal'.

Orice ar crede, insa, parte dintre redutabilii formatorii de opinie de tip Becali, Radulescu ori Cheloo, instigarea la ura si discriminare impotriva unui segment social format din sute de mii de romani este impotriva legii. Acest tip de discurs nu este si nu poate fi protejat de dreptul la libera exprimare", incheie Asociatia Accept.

Ce a scris Mihaela Radulescu

Mihaela Radulescu a postat, duminica, pe blogul sau un articol in care si-a exprimat punctul de vedere referitor la comportamentul homosexualilor, punctand ceea ce o deranjeaza.

"Stati linistiti, dragi homosexuali, mica mea dizertatie nu va schimba nimic, voi veti avea aceleasi drepturi si eu voi fi la fel de toleranta. Dar lasati-mi si mie libertatea de opinie... ca mama, care nu vrea sa-si vada copilul nici gay, nici terorist, nici cersetor, nici drogat, nici depresiv. (...)

Cine stie, poate, intr-o zi, noi vom deveni o minoritate si voi o majoritate, desi sper din tot sufletul de om si mama, ca lumea nu se indreapta numai in directii gresite, care contrazic toate principiile religioase, morale si...fiziologice", a scris pe blog Mihaela Radulescu.

Mihaela Radulescu pune in aceeasi oala homosexualii cu teroristii si drogatii

Vedeta tv are un mesaj foarte clar catre homosexuali: sa nu agreseze vizual copiii.

"Sunteti oameni anormali, oricat va deranjeaza ca va numim asa - dar, daca va asumati 'diferenta', faceti-o cu eleganta, discretie, convingere, nu neaparat dand iama in dulapul femeilor si in fardurile lor.

Nu ne agresati vizual copiii pe strada, caci noi nu avem cui ne plange, fiind o majoritate obligata sa respecte drepturile unei minoritati:)), ci respectati si voi drepturile copiilor nostri de a creste normal si de alege...drept", a mai punctat ea.

C.P.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#reactie comunitate gay Mihaela Radulescu, #reactia Accept Mihaela Radulescu, #Mihaela Radulescu gay , #stiri Mihaela Radulescu