Ziare.com

Forta Civica, invitata la Congresul PPE de la Bucuresti

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 17:20

   

Forta Civica, invitata la Congresul PPE de la Bucuresti
Forta Civica anunta ca a primit o scrisoare oficiala din partea presedintelui PPE, Wilfried Martens, prin care partidul este invitat sa participe la lucrarile Congresului al XXI-lea al PPE, ce se va tine anul acesta la Bucuresti, pe 17 si 18 octombrie.

"Printr-o scrisoare oficiala a presedintelui PPE, Wilfried Martens, trimisa presedintelui Mihai-Razvan Ungureanu, Forta Civica este invitata sa participe la lucrarile Congresului al XXI-lea al PPE ce sa va tine anul acesta la Bucuresti. Congresul se va desfasura sub titlul 'Raspunsul este mai multa Europa!' si pe durata lui se vor discuta problemele actuale ale cetatenilor europeni in contextul continuarii crizei economice globale. Anul acesta, Congresul va fi cu atat mai important pentru membrii PPE, delegatii alegand o noua Presedintie", arata Forta Civica.

Wilfried Martens a trimis scrisoarea de invitatie presedintelui Fortei Civice la numai o zi dupa intalnirea cu Ungureanu de la Bruxelles. In cadrul acestei intalniri, presedintele Martens a reamintit ca acest Congres este o sansa pentru Romania de a incepe recladirea imaginii unui stat democratic, modern, rupt de pornirile autoritare din istoria sa recenta.

"Sunt bucuros ca rezolvarea crizei democratice din aceasta vara a permis ca lucrarile acestui Congres atat de important pentru noi sa fie tinute la Bucuresti", a declarat Martens. Atat presedintele Martens, cat si fostul premier Ungureanu au discutat despre viziunea de redresare a economiei, despre crearea de locuri de munca si despre legaturile stranse pe care Romania nu trebuie sa le rupa cu partenerii europeni.

"Este trist pentru Romania felul in care USL-ul alege sa actioneze prin organizarea de miscari de protest chiar in aceste zile importante in primul rand pentru imaginea Romaniei si nu pentru interesele de partid.

Continutul discutiilor Congresului nu va viza aceasta agresivitate a social - liberalilor, liderii europeni discutand cum este si firesc, de altfel, care sunt cele mai bune politici de implementat pentru restabilirea cresterii economice si imbunatatirea vietii cetatenilor tarilor lor", a precizat Ungureanu in urma discutiei cu Martens.

Partidul lui Tokes si FC vor sa faca parte din PPE

Partidul Popular Maghiar din Transilvania, condus de Laszlo Tokes, a prezentat la sedinta de miercuri a PPE o cerere de integrare in Partidul Popular European.

Astfel, in cadrul sedintei Grupului de Lucru 3 din Partidul Popular European, structura menita primirii de noi membri, au fost prezentate doua cereri de aderare, a Fortei Civice si a Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Partidul Maghiar al lui Tokes vrea sa faca parte din PPE

Prezentarea cererii reprezinta doar primul pas dintr-un proces extrem de complicat si de lung. Potrivit sursei citate, UDMR a fost extrem de deranjat de cererea PPMT, fiind binecunoscuta rivalitatea dintre cele doua partide maghiare.

Pentru primirea unui nou membru in cadrul PPE este nevoie de unanimitate de voturi, estimandu-se ca PDL va tine partea partidului lui Tokes si urmand a se demara o negociere cu UDMR pentru a se abtine si a nu bloca votul, desi are drept de veto.

S.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa vedeti maine ce articol ponegritor va trage Iulian Leca.

Semn ca FC le sta in gat USL-asilor.

 

MRU este pe drumul cel bun

MRU si partidul sau fac pasi importanti intr-un timp record si urca treapta cu treapta foarte repede.. In scurt timp acest partid va fi al 4-lea de pe scena politica din Romania iar ascensiunea poate continua pentru a ajunge pe podium.. sa speram ca MRU si Forta Civica vor face parte din noul guvern de dupa 9 decembrie..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor