Nu trageti in Mircea Badea! (Opinii)

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 14:05
32173 citiri
Nu trageti in Mircea Badea! (Opinii)
Foto: Arhiva

In fond ce ii reprosam lui Mircea Badea? Ca foloseste un limbaj injurios si uneori mai scapa, printre "ghilimele", cuvinte obscene. Ei, si? Asta facem si noi in viata de zi cu zi.

E adevarat, nu pe micul ecran, in fata a catorva sute de mii de spectatori. Dar putem sa o facem in fata a 10-15 prieteni. Ne varsam naduful pe cei care ne iau taxele degeaba. Il injuram pe vecinul ca a lasat robinetii deschisi si s-a inundat baia. Nu avem false pudori. Ne revoltam si folosim cuvinte care nu apar in DEX.

CNA ii da sanctiuni dupa sanctiuni. Nici ei nu au nici o vina. Aplica legea. El se victimizeaza si asa il fac celebru. E un joc din care el castiga inzecit fata de cat pierde postul sau de televiziune din amenzi. Ca e angajatul antipaticului politician Voiculescu.

Asa e. Dar si noi avem sefi. Oare toti sefii de pe lumea asta sunt simpatici in afara de Voiculescu? Se mai adauga aici ca nu il critica pe Voiculescu pe post. Asa, si? Poate ca ii spune ce are de zis intre patru ochi, iar unii dintre noi nici macar asta nu facem cu sefii nostri.

Si daca l-ar critica pe post ar insemna ca e mai liber ca jurnalist? Unii banuiesc ca Tolontan practica "sportul" asta cu Voiculescu. Il critica public, dar de fapt sunt in complicitate, pentru a se credibiliza reciproc. E mai liber Tolo decat Mircea Badea? Macar Badea nu are complicitati de genul asta cu Voiculescu.

Ca are o obsesie obositoare cu Traian Basescu. Nemaipomenit! Cati dintre noi nu fac alergie cand aud de Ion Iliescu sau Nicolae Vacaroiu. Cat despre fixatii pe anumite persoane sau nume, sa nu mai vorbim. Ne place vanzatoarea de la colt si toata ziua aducem vorba de ea.

Vecinul care da muzica tare in fiecare noapte e subiect de discutie in casa de dimineata pana seara. Se mai adauga aici ca il ataca pe Basescu obsesiv pentru ca asa ii comanda Voiculescu, care nici el nu il place pe Basescu. E ca si cum am spune ca il injur pe vecinul cu muzica tare pentru ca asa imi comanda vecinul vecinului, care, la randul lui, e deranjat de statia de amplificare.

Ca e arogant si se stramba ca un copil. Asadar, noi suntem modesti si seriosi ca niste adulti. Nu ne mai prostim din cand in cand. Nu jucam teatru sau maimutarim oameni pe la spate. Nu ne credem buricul pamantului si nu ne place sa fim tot timpul in centrul atentiei. Ei, as! Sa nu fim ipocriti. Mircea Badea e ca noi ceilalti. Doar ca el a avut sansa sa apara intr-un studio de televiziune.

Ca e impertinent si ataca nume mari, gen Plesu sau Liiceanu. Adica noi suntem respectuosi cu toti cei care scriu carti, gandesc, inventeaza si ajung celebri. De aia citim reviste de cancan ca sa ii barfim pe actorii de succes. Si tot de aia ii luam in deradere pe cei care predica morala in biserica sau la televizor. Pentru ca avem un respect nemarginit pentru intelepti.

Sa recunoastem ca Mircea Badea e romanul de rand. In el se aduna toate bunele si relele noastre. In el ne recunoastem toti si de aceea ne si place. Pentru ca ne iubim pe noi asa cum suntem. Ca il plac mai mult tinerii decat cei in varsta? E adevarat. Asta pentru ca batranii au invatat in timp ipocrizia. Au fost educati sa se ascunda si sa disimuleze.

Cand ne vom schimba noi, atunci Mircea Badea nu va mai avea succes. Dar nu cred ca asta se va intampla prea curand. El a ales o reteta de succes, pentru ca stie ca datele culturale ale unui popor nu se schimba intr-o noapte. A ales un rol castigator. Isi poate tine emisiunea toata viata si va avea o audienta mare pana cand noi o sa incepem sa ne dispretuim defectele.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Mircea Badea obsesie Basescu, #foloseste limbaj injurios , #Antena
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Mirciulica face emisiuni pentru repetentii smecheri din gimnaziu !