Avocatul lui Mircea Basescu: Urmeaza sa vedem ce cai de atac avem

Joi, 16 Iunie 2016, ora 13:56
3346 citiri
Avocatul lui Mircea Basescu: Urmeaza sa vedem ce cai de atac avem
Foto: Arhiva Ziare.com

Nelu Trasca, avocatul lui Mircea Basescu, condamnat joi definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare, a declarat ca asteapta sa vada motivarea instantei iar apoi va stabili ce cai de atac mai exista.

"Urmeaza sa vedem motivarea instantei, sa vedem ce cai de atac avem. Exista niste contradictii, dar pana nu avem motivarea instantei nu comentam", a afirmat Nelu Tasca, potrivit News.ro.

Avocatul a adaugat ca decizia Curtii de Apel Constanta este nedreapta, dar o respecta.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

Citeste mai multe despre condamnarea la inchisoare a lui Mircea Basescu

Vezi si ce spune Traian Basescu despre condamnarea fratelui sau la inchisoare cu executare

Decizia a fost luata, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut verdictul Tribunalului Constanta. Mircea Basescu va fi incarcerat la penitenciarul Poarta Alba.

Mircea Basescu a fost condamnat pentru trafic de influenta, in dosarul in care este implicata si familia lui Bercea Mondial.

De asemenea, Marian Capatana, inculpat in dosar, ramane cu condamnarea de 3 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta, dispusa de Tribunalul Constanta la inceputul anului.

Curtea de Apel Constanta a mai decis "confiscarea speciala" de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro si a inlaturat dispozitiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Basescu.

Instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu.

Capatana si Basescu au fost obligati si la plata a 800 de lei cheltuieli judicare catre stat.

Magistratii au mai dispus in cazul celor doi pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi alesi in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa functii care implica exercitiul autoritatii de stat.

Pe de alta parte, instanta a respins ca nefondata cererea formulata de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia sustineau ca i-ar fi dat-o drept mita lui Mircea Basescu.

Fratele fostului presedinte a fost condamnat, in luna ianuarie a acestui an, la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de influenta, insa decizia nu a fost definitiva, asa ca a fost atacata.

Acesta a fost acuzat ca a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe langa judecatori, astfel incat acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu a stat in arest preventiv din iunie 2014 pana in noiembrie 2014, iar ulterior in arest la domiciliu.

Pe tot parcursul etapelor procesuale, Mircea Basescu a negat vehement acuzatiile aduse.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Mircea Basescu inchisoare executare, #Mircea Basescu condamnat inchisoare , #inchisoare