Anunț de angajare pentru postul de președinte dat de platforma care ar susține candidatura lui Mircea Geoană. ”Experiență în funcții importante, de preferat în afara politicii românești”

Sambata, 16 Martie 2024, ora 11:05
2907 citiri
Anunț de angajare pentru postul de președinte dat de platforma care ar susține candidatura lui Mircea Geoană. ”Experiență în funcții importante, de preferat în afara politicii românești”
Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO FOTO: Facebook / Mircea Geoană

Platforma ”România Renaşte”, care, potrivit unor surse politice, ar urma să susţină candidatura lui Mircea Geoană la preşedinţie, a postat pe un site specializat un anunţ de angajare pentru postul de preşedinte, candidatul ideal fiind un lider vizionar, ”cu experienţă în funcţii importante, de preferat în afara politicii româneşti”, cu ”bacalaureatul şi toate diplomele luate la timpul lor”.

Conform surselor citate, platforma România Renaşte ar urma să susţină candidatura lui Mircea Geoană la preşedinţie, iar publicarea anunţului este parte a unei campanii de comunicare care va culmina cu anunţul oficial al candidaturii acestuia.

Anunţul postat de platforma România Renaşte, care precizează că are ca misiune ”crearea unei comunităţi de patrioţi şi democraţi în serviciul naţiunii”, menţionează că un candidat ideal pentru postul de preşedinte trebuie să aibă următoarele calităţi: ”lider vizionar (experienţa ca lider de galerie de fotbal NU reprezintă un avantaj), experienţă în funcţii importante (de preferat în afara politicii româneşti), carieră (reală) şi realizări (reale) într-un domeniu, respectat în străinatate (numerele unor lideri internaţionali notabili în agenda telefonică este criteriu de departajare. Preferabil, lideri vestici), nu dă raportul niciunui partid, este pus pe treabă, prezent şi implicat, ştie ce are de făcut”.

În mod obligatoriu, acesta trebuie să vorbească fluent limbile română, franceză şi engleză, să fie capabil să discute liber, fără prompter, şi să treacă de la vorbe la fapte, nu invers, să aibă bacalaureatul şi toate diplomele luate la timpul lor şi să nu fie preocupat cu ”împărţirea ciolanului în (tre) partid (e)”.

Salariul este de 3130 - 3155 de euro net pe lună.

Platforma ”România Renaşte” are înscrişi 3058 de membri şi 13 ONG-uri.

”Aşa nu se mai poate! E timpul schimbării! Există o singură cale! Trebuie să alegem să ne reprezinte oameni cinstiţi, patrioţi şi competenţi, conduşi de un Preşedinte cu viziune, curaj, experienţă şi independent faţă de interesele şi modul de operare al partidelor româneşti. România este o ţară în derivă, care caută un Preşedinte! Un om care să ne fie aliat, un om care înţelege că politicianul fără comunitate nu reprezintă nimic!”, este mesajul postat pe site-ul Romania Renaşte.

Pe platformă există opţiunea de înscriere, dar şi aceea de a dona.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD, afirma, la sfârşitul lunii februarie, că, dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al României, va candida independent, pentru că este ”nedependent” de formaţiunile politice. ”Eu, când spun că, dacă voi candida, voi candida independent, eu nu spun că... eu sunt mai degrabă nedependent de partide. Nu înseamnă că nu voi lucra cu ele”, susţine el.

Geoană a spus că, dacă pleacă din funcţia pe care o deţine la NATO şi merge ”la orice alt scaun de putere politică sau în NATO”, se aşază ”în secunda zero pe scaunul de influenţă pe care România îl merită”.

De asemenea, el a susţinut că, atât timp cât deţine această funcţie, nu va anunţa o eventuală candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al României. El a adăugat că nu va părăsi funcţia deţinută în cadrul Alianţei odată cu secretarul general Jens Stoltenberg.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Mircea Geoana, #alegeri 2024, #presedinte , #stiri Mircea Geoana