Mitrea: Sa nu facem pe sfintii, santajul politic se foloseste cu succes in Romania

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 16:35
1345 citiri
Mitrea: Sa nu facem pe sfintii, santajul politic se foloseste cu succes in Romania
Foto: Cotidianul

Social-democratul Miron Mitrea a simtit nevoia sa vina cu lamuriri dupa ce marti seara a declarat ca PSD s-a lasat santajat pentru a ramane la guvernare si a acceptat, astfel, angajarea raspunderii pe cele trei proiecte de lege.

Astfel, Mitrea a explicat ca ceea ce a spus la Realitatea Tv a fost citat si interpretat inexact de ziaristi.

"Vad ca aparitia mea, marti seara, la Realitatea TV a creat o valva neasteptata. In special ideea ca PSD s-a lasat santajat pentru a ramane la guvernare le-a placut foarte mult ziaristilor. Mai ales ca ea a fost intarita a doua zi si de presedintele partidului, Mircea Geoana. Iar faptul ca Mitrea si Geoana au cazut de acord pe o problema dupa ce au fost in dezacord luni de zile a sporit interesul mass-media.

N-am pomenit insa aceste lucruri pentru ca vreau sa retractez ceva sau sa-i critic pe ziaristi pentru ca nu m-au citat exact. N-am facut acest lucru niciodata, nu-l voi face nici de acum incolo. Pana la urma, este vina mea daca vorbele pe care le spun dau nastere la felurite interpretari", a scris Mitrea pe blogul personal.

Liderul social-democrat arata ca ceea ce a vrut de fapt sa spuna este ca, atunci cand accepti un joc politic, trebuie sa ai macar taria sa nu te plangi dupa, deoarece existau alternative.

"N-am pomenit de chestiunea cu santajul ca sa justific in vreun fel pozitia PSD. Pana la urma, cand accepti santajul, nu esti mai putin condamnabil decat atunci cand il folosesti ca sa obti ceva. Sa nu facem pe sfintii, atat noi, cat si celelalte partide stim ca santajul politic s-a folosit si inca se foloseste cu succes atat in Romania, cat si in alte tari, cu democratii mai avansate.

Asta este politica, o afacere de multe ori murdara. Ceea ce am vrut eu sa intaresc in emisiune a fost ideea ca daca accepti un anume joc politic trebuie sa ti-l asumi barbateste, nu sa te vaiti dupa aceea ca n-ai avut ce face. Ai avut ce face, puteai sa accepti sau sa nu accepti. Ai evaluat toate consecintele si ai luat o decizie. Fii barbat si asumati-o", explica Mitrea.

Si presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri, la Realitatea Fm, ca a fost vorba de un santaj politic, pentru ca au fost pusi in situatia de a alege intre a vota niste legi al caror continut avea multe lacune si a iesi de la guvernare, ceea ce ar fi aruncat tara in haos.

"Dumneavoastra daca ati avea un plan de afaceri si in mod normal ar trebui sa-l faceti in doua luni de zile si cineva v-ar spune 'haideti sa-l faceti in jumatate de ora si stiti ce, daca nu va place, plecati acasa', ce-ati face? Cam asa a fost tipul de santaj si intimidare pentru ca relatia noastra este cu PD-L pentru a guverna, nu cu Traian Basescu pentru a-l ajuta pe acesta.

De aceea am avut de ales intre doua lucruri: 1.legi inca insuficient de bine formulate, pentru ca nu poti sa le faci pana la 6 dimineata...domnul Boc e foarte harnic, fara indoiala, a stat cu doamna Andronescu si au pitrocit amendamente pana la 6 dimineata si este vorba despre educatia care guverneaza universul copiilor nostri, si 2., a arunca tara in haos politic", a spus Geoana la postul de radio citat.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Miron Mitrea, #santaj politic PSD, #Mircea Geoana, #asumare raspundere Guvern, #iesire guvernare PSD , #PSD