Monica Macovei: Nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 21:43
4561 citiri
Monica Macovei: Nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, apreciaza ca frauda la referendum s-ar putea ridica la doua milioane de voturi, si ii sfatuieste pe alegatori sa nu se prezinte la vot, pentru a nu valida lovitura de stat.

"Suntem intr-un meci de fotbal in care regulile se schimba chiar si zilele acestea, nu mai este un meci corect...Oamenii trebuie sa stie ca oricum ar vota, se duc sa puna stampila pe o frauda, pe un meci incorect, absolut ilegal", a spus Macovei, miercuri seara, invitata la B1 TV. Ulterior, Macovei a facut o alta paralela dura: "E un razboi cu arme nedrepte si total falsificate".

In opinia europarlamentarului, Ordonanta 41, aprobata de premierul Ponta si semnalata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care "trebuie neaparat anulata", permite fraudarea masiva a referendumului de duminica.

"Se pregateste o mare frauda, dupa calculul meu de circa 2 milioane de voturi", spune Macovei, care arata cateva masuri din ordonanta ce permit fraudarea: "nu se mai mentioneaza in procesul verbal de la cricumscriptie numarul de stampile pe care le primeste, adica poate oricine sa plece cu doua-trei stampile si sa stampileze pe o banca in parc buletine de vot; nu se mai mentioneaza sigiliul initial, pot sa scot si sa bag buletine...".

"Cine se duce la vot ajuta la fraudare... Eu nu spun ca e boicot, observatorii sunt acolo...Cu cat lipsesc mai multi cu atat sansele de frauda sunt mai mici", a continuat europarlamentarul. "Intoarcerea la Cotroceni (a lui Traian Basescu, n.red.) este justificata pentru toate aceste motive, nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei", a aratat Macovei.

De altfel, spune europarlamentarul, nimeni din familia Basescu nu va vota duminica si electoratul ar trebui sa faca abstractie de faptul ca Traian Basescu va vota: "Sotia lui si nimeni din familie nu va vota. Lumea sa faca abstactie, ca in sinea lui se simte dator sa faca acest gest".

In acelasi timp insa, presedintele interimar, Crin Antonescu, ar trebui suspendat, deoarece se implica in campania electorala. "Antonescu ar trebui sa fie suspendat - si-a dat demisia din PNL dar se duce la miting, astea sunt fapte grave, care incalca Constitutia", a aratat Macovei, care are incredintarea ca USL va fi confruntata cu mari lupte dupa referendum, ce ar putea ajunge pana la indepartarea premierului Victor Ponta.

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...