Monica Macovei: Nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 21:43
4543 citiri
Monica Macovei: Nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, apreciaza ca frauda la referendum s-ar putea ridica la doua milioane de voturi, si ii sfatuieste pe alegatori sa nu se prezinte la vot, pentru a nu valida lovitura de stat.

"Suntem intr-un meci de fotbal in care regulile se schimba chiar si zilele acestea, nu mai este un meci corect...Oamenii trebuie sa stie ca oricum ar vota, se duc sa puna stampila pe o frauda, pe un meci incorect, absolut ilegal", a spus Macovei, miercuri seara, invitata la B1 TV. Ulterior, Macovei a facut o alta paralela dura: "E un razboi cu arme nedrepte si total falsificate".

In opinia europarlamentarului, Ordonanta 41, aprobata de premierul Ponta si semnalata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care "trebuie neaparat anulata", permite fraudarea masiva a referendumului de duminica.

"Se pregateste o mare frauda, dupa calculul meu de circa 2 milioane de voturi", spune Macovei, care arata cateva masuri din ordonanta ce permit fraudarea: "nu se mai mentioneaza in procesul verbal de la cricumscriptie numarul de stampile pe care le primeste, adica poate oricine sa plece cu doua-trei stampile si sa stampileze pe o banca in parc buletine de vot; nu se mai mentioneaza sigiliul initial, pot sa scot si sa bag buletine...".

"Cine se duce la vot ajuta la fraudare... Eu nu spun ca e boicot, observatorii sunt acolo...Cu cat lipsesc mai multi cu atat sansele de frauda sunt mai mici", a continuat europarlamentarul. "Intoarcerea la Cotroceni (a lui Traian Basescu, n.red.) este justificata pentru toate aceste motive, nu trebuie sa validam aceasta porcarie facuta cu incalcarea Constitutiei", a aratat Macovei.

De altfel, spune europarlamentarul, nimeni din familia Basescu nu va vota duminica si electoratul ar trebui sa faca abstractie de faptul ca Traian Basescu va vota: "Sotia lui si nimeni din familie nu va vota. Lumea sa faca abstactie, ca in sinea lui se simte dator sa faca acest gest".

In acelasi timp insa, presedintele interimar, Crin Antonescu, ar trebui suspendat, deoarece se implica in campania electorala. "Antonescu ar trebui sa fie suspendat - si-a dat demisia din PNL dar se duce la miting, astea sunt fapte grave, care incalca Constitutia", a aratat Macovei, care are incredintarea ca USL va fi confruntata cu mari lupte dupa referendum, ce ar putea ajunge pana la indepartarea premierului Victor Ponta.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...