Multivitaminele ar putea crește riscul de cancer cu 30%: "Ne confruntăm cu o bombă cu ceas"

Joi, 02 Noiembrie 2023, ora 13:18
5333 citiri
Multivitaminele ar putea crește riscul de cancer cu 30%: "Ne confruntăm cu o bombă cu ceas"
Multivitamine FOTO Pixabay

Multivitaminele ar putea crește riscul de cancer cu 30% și ar trebui să fie marcate cu un avertisment de sănătate, a avertizat o organizație de caritate.

Aceste suplimente ar trebui să fie disponibile doar pe bază de prescripție și să se restricționeze utilizarea lor pe termen lung, potrivit organizației Killing Cancer Kindly (KCK)

Se afirmă că aceste produse "bombardază organismul cu doze uriașe de nutrienți complet inutili", care acționează ca un "super-aliment" pentru celulele canceroase, ajutându-le să crească și să se înmulțească.

În schimb, vitaminele naturale din alimente nu prezintă pericol, deoarece sunt absorbite încet. Organismul ia doar ceea ce are nevoie înainte de a elimina restul.

KCK a declarat că există cercetări "convingătoare" care sugerează o legătură între consumul de vitamine sintetice și creșterea ratei de cancer la plămâni, prostată, colon și sân.

Dr. Mohammad Muneeb Khan, oncologul NHS (National Health Service, sistemul național de sănătate al Regatului Unit) care conduce grupul, a declarat: "Ne confruntăm cu o bombă cu ceas."

El a spus: "La fel ca și antibioticele, vitaminele ar trebui utilizate cu chibzuință, fiind luate doar de cei care au o deficiență de vitamine diagnosticată și doar atât timp cât este necesar pentru a restabili sănătatea."

Aproape jumătate dintre britanici se crede că iau un supliment zilnic, care de obicei conține un spectru larg de compuși organici pe care producătorii îi numesc "esențiali".

Aceștia sunt menționați ca ajutând la menținerea funcționării metabolice normale - reacțiile chimice din celulele noastre care transformă alimentele în energie.

Corpul nostru are nevoie de această energie pentru a face totul, de la mișcare și gândire la creștere și reparații.

Până acum, suplimentele erau considerate sigure de folosit, dar inutile pentru oricine în afara celor cu deficiențe nutriționale recunoscute.

Studiile au arătat de mult timp că o dietă variată și echilibrată furnizează toate vitaminele de care are nevoie o persoană medie.

Se spune că riscul este același pentru toți adulții, indiferent dacă duc o viață sănătoasă în alte privințe, scrie The Sun.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Motivele care l-au făcut pe Regele Charles să plângă după ce a fost diagnosticat cu cancer
Motivele care l-au făcut pe Regele Charles să plângă după ce a fost diagnosticat cu cancer
Regele Charles al III-lea a declarat miercuri că, de când a fost diagnosticat cu cancer, a primit "atât de multe mesaje şi felicitări minunate", încât, de cele mai multe ori, l-au făcut să...
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
E doliu în lumea mondenă a miliardarilor, care trăiesc la Dubai. Joel Fenelon Joseph, un cunoscut om de afaceri, născut în Haiti, s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 55 al luxosului său...
#multivitamine pericol sanatate, #riscuri, #cancer, #avertisment , #cancer