U2, trupa cu cele mai mari incasari din ultimul an, potrivit Forbes

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 22:20
1219 citiri
U2, trupa cu cele mai mari incasari din ultimul an, potrivit Forbes

Trupa U2 a avut cele mai mari incasari in perioada iunie 2009 - iunie 2010, dupa ce a vandut 1,3 milioane de bilete la ultimul turneu mondial, ceea ce a ridicat veniturile muzicienilor la 130 de milioane de dolari, potrivit unui top publicat de revista Forbes,

Pe locul doi in topul realizat de Forbes s-au clasat cei de la AC/DC care, potrivit sursei citate, au incasat 2,3 milioane de dolari pentru fiecare concert din ultimul turneu, adica un total de 114 milioane de dolari in ultimul an.

Sub pragul de 100 de milioane de dolari s-a clasat Beyonce, care a ocupat locul trei in clasamentul intocmit de revista, cu incasari de 87 de milioane de dolari, fiind cea mai bine platita cantareata din ultimul an, insa cea mai mare parte a veniturilor a venit din campanii publicitare.

Topul Forbes al celor mai bine platiti muzicieni din ultimul an o plaseaza pe Madonna cu un loc sub Lady Gaga, desi pe cele doua le despart mai mult de 20 de ani de cariera in muzica. Astfel, desi a debutat in anii ''80 si s-a aflat de nenumarate ori in fruntea topurilor, Madonna s-a plasat pe locul opt in topul citat, cu incasari de 58 de milioane, in timp ce Lady Gaga, cantareata in varsta de 24 de ani care a debutat in urma cu nici trei ani s-a clasat pe sapte, cu incasari de 62 de milioane.

Realizatorii topului citat sustin si ca in anul urmator va fi mai greu pentru artisti sa depaseasca pragul de 100 de milioane de dolari la incasari, avand in vedere scaderile de pana la 17% ale vanzarilor din industria de profil.

#U2 incasari, #top Forbes muzica , #trupa