Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelari? 3 sfaturi

Advertorial
Marti, 18 Aprilie 2023, ora 18:50
3482 citiri
Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelari? 3 sfaturi
FOTO: shutterstock.com

Alegerea ochelarilor potriviți poate fi o provocare, iar mărimea acestora este o caracteristică ce nu trebuie neglijată. Află din acest articol cum să găsești dimensiunile potrivite pentru rame, astfel încât să te bucuri de confort sporit și de utilizare sigură.

1. Cere asistența unui optometrist sau optician

Un specialist în optometrie sau optică te poate ajuta să alegi ramele care ți se potrivesc cel mai bine din punct de vedere al mărimii, dar și al formei și stilului. Dacă ești în căutarea unor ochelari de vedere în Arad și mergi într-un magazin cu personal pregătit, poți avea parte de o experiență plăcută și fără bătăi de cap.

Dacă nu știi cum să găsești dimensiunea potrivită pentru ramele de vedere sau preferi ajutor, te poți baza pe cunoștințele și experiența optometriștilor sau opticienilor care lucrează într-un magazin de ochelari de încredere.

2. Stabilește proporțiile feței tale

Măsurarea distanței interpupilare (IPD) este un prim pas pentru a găsi mărimea ideală pentru ochelarii de vedere. Cu ajutorul unei rigle, vezi care este intervalul dintre pupilele ochilor tăi. Această valoare este necesară pentru a alege un model de ramă a căror lentile se aliniază perfect cu privirea ta.

De asemenea, poți folosi un truc cu un card de credit. Poziționează-l cu latura mai scurtă sub ochi și cu partea mai lungă pe podul nasului, exact la jumătate. Iată cum pot fi interpretate rezultatele:

  • dacă partea laterală cardului depășește marginea exterioară a ochiului, ai nevoie de ochelari mărimea S;
  • dacă partea laterală a cardului se termină în aceeași zonă cu marginea exterioară a ochiului, optează pentru ochelari mărimea M;
  • dacă partea laterală a cardului nu depășește marginea exterioară a ochiului, ți se potrivesc ramele cu mărimea L.

Totodată, dimensiunile nasului sunt importante pentru alegerea lățimii, formei și poziționării punții nazale, care reprezintă acel element de conexiune între lentile. În plus este bine să știi că brațele ramelor se pot modifica, de cele mai multe ori, astfel încât să se potrivească proporțiilor chipului tău.

3. Verifică măsurătorile de pe brațele ochelarilor

Fiecare pereche de ochelari are trecute anumite măsurători în interiorul unuia dintre brațele ramei, sub forma 55 - 17 - 140. Acestea indică valori pentru:

  • lățimea lentilelor - reprezintă cea mai lată porțiune a lentilei; este cuprinsă, în general, între 31 de milimetri, pentru copii, și 62 de milimetri;
  • puntea nazală - lățimea podului nazal poate fi, în cele mai multe dintre cazuri, între 11 și 23 de milimetri și are un impact atât asupra aspectului estetic, cât și al confortului;
  • lungimea brațelor ramei - valorile comune sunt 140, 142, 145 și 150 de milimetri.

Dacă ai o pereche cu care te simți bine, care nu te strânge, nu alunecă pe nas și care îți oferă un câmp vizual optim, verifică măsurătorile de pe brațul ramei și caută alți ochelari care să se încadreze în acele valori. În magazinele online de calitate este ușor să aplici filtrele necesare, iar în cele fizice te poate ajuta personalul să găsești ceea ce te interesează.

Alegerea mărimii ideale pentru ochelari este esențială și pentru asigurarea confortului, și pentru eficiența optică. Dacă ai nevoie de asistență, mergi într-un showroom cu personal pregătit pentru astfel de situații, care îți poate oferi recomandări.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#ochelari, #ochelari de vedere , #stiri sanatate