Țeapa imobiliară Parc Residence, „modus operandi” de 7 milioane de euro. Cum își verifica afaceristul victimele pentru a nu afla cum vindea locuințele de mai multe ori VIDEO

Autor: N.G.
Duminica, 18 Februarie 2024, ora 21:00
9510 citiri
Țeapa imobiliară Parc Residence, „modus operandi” de 7 milioane de euro. Cum își verifica afaceristul victimele pentru a nu afla cum vindea locuințele de mai multe ori VIDEO
Protestul păgubiților, la Alba Iulia FOTO Ziare.com

Țeapa imobiliară Parc Residence Alpha din Alba Iulia a scoate la lumină noi detalii, pe măsură ce situația devine din ce în ce mai clară că a fost vorba despre o acțiune premeditată.

Firma a construit două blocuri în Alba Iulia, cu 50 de apartamente și câteva spații comerciale la parter. Administratorul afacerii, avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, a încheiat, însă, aproape 200 de promisiuni de vânzare cu tot atâția clienți. Multe dintre locuințe au fost vândute de mai multe ori, unele chiar și de șapte sau opt ori. Sumele plătite de oameni sunt cuprinse între 30.000 de euro și 250.000 de euro. Schema s-a derulat în perioada 2021 - 2023.

Blocurile nu au fost finalizate, iar firma a intrat în insolvență cu datorii între 7 și 10 milioane de euro. Tabelul preliminar al creanțelor indică o cifră de 7 milioane de euro, dar mulți creditori cer înapoi mai mulți bani decât le-a acceptat administratorul judiciar. De asemenea, sunt cumpărători care au încheiat înțelegerea cu persoana fizică Ovidiu Jidveian, care a încasat banii în contul propriu și care nu au fost trecuți în tabelul preliminar pentru că nu a fost implicată firma în circuit.

Peste 80 de cumpărători au contestat acest tabel, judecătorul sindic de la Tribunalul Alba urmând să se pronunțe în 28 februarie 2024. Unul dintre cumpărători, Adrian Dorin Ciortea, care a plătit 100.000 de euro și care a organizat joi un protest în fața sediului instanțelor și parchetelor din Alba Iulia, susține că administratorul afacerii a organizat un veritabil „modus operandi”.

Potrivit acestuia, avocatul făcea un portret al fiecărui client, pentru a ascunde cât mai bine faptul că același apartament era vândut de mai multe ori. „Apartamentele nu s-au vândut aleatoriu, s-au suprapus cu persoane care se află în afara țării, ca să nu aflăm unii de alții. E gândită toată treaba. Ovidiu făcea un fel de evaluare, screeneing cu ce te ocupi, de unde vii, și apoi îți prezenta apartamentul care s-a eliberat”, a completat Dorin Ciortea.

Acesta locuiește în străinătate și susține că ceilalți cumpărători ai apartamentului pe care l-a plătit el sunt persoane care locuiesc, de asemenea, în diferite țări din Europa și nu aveau cum să dea unii de alții. Tânărul a spus că o femeie care locuiește în Canada a făcut mai multe verificări, la începutul anului 2023, și a aflat că pe un apartament existau mai mulți cumpărători. Ulterior, femeia a fost exclusă de pe grupul de Whatsapp unde administratorul firmei discuta cu clienții.

”Totul s-a făcut cu premeditare”

„Îmi doresc ca justiția să verifice cine este vinovat și de notările abuzive din cartea funciară. Ovidiu se pricepea foarte bine să ne atragă să mai cumpărăm ceva, de exemplu un apartament și o garsonieră mică. Sunt apartamente mici la un preț foarte bun și foarte accesibile”, a mai precizat acesta.

Oamenii prezenți la protest au spus că au avut discuții cu Ovidiu Jidveian, dar acesta le-a spus doar promisiuni, că le va da banii.

Unul dintre blocurile construite la Alba Iulia FOTO Ziare.com

„Pe unii îi șantajează că nu vor primi banii dacă vin la proteste. Dacă ești prea vocal ți se spune că nu mai ești prioritar să îți recuperezi banii. Dacă justiția s-ar comporta exemplar ar fi șanse mari ca noi cei păgubiți să ne recuperăm sumele plătite. Considerăm că totul s-a făcut cu premeditare. Cerem justiției să fie corectă”, au mai susținut oamenii.

Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca, o decizie în acest sens fiind luată la nivelul Parchetului General. Instituția similară din Alba Iulia a cerut procurorului general să strămute competența de efectuare a cercetărilor din motive de incompatibilitate. Deocamdată, însă, niciunul dintre păgubiții care au depus plângere nu au fost chemați pentru declarații.

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian FOTO captură video Youtube

„Este clar că există relații, este un avocat foarte influent în Alba Iulia. Noi nu suntem caz social, suntem oameni care am muncit și ne-am dorit să avem o casă în Alba Iulia. Vrem să se facă dreptate. Numele Alpha din denumirea firmei nu s-a ales aleatoriu. Este ca să se vadă, un indicator clar să nu se apropie nimeni de subiectul ăsta. Am făcut o cerere la o organizație de masonerie și mi s-a comunicat că este membru acolo. Credem că este și posibilitatea ca anumite organizații să lucreze în sensul ca lucrurile să se dilueze în favoarea lui”, a mai precizat Adrian Ciortea.

Ovidiu Jidveian nu a răspus la acuzațiile aduse de cumpărătorii apartamentelor. Administratorul judiciar a cerut și obținut impunerea unui sechestru de 6,8 milioane de euro pe averea și conturile acestuia, sumă care ar fi fost scoasă fără documente din firmă.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#parc residence, #ovidiu jidveian, #teapa imobiliara, #alba iulia , #inselaciune