Vicepremierul Stanescu: Daca 4.000 de oameni din Piata Victoriei reusesc sa faca legea, e o mare greseala

Luni, 25 Iunie 2018, ora 08:52
8901 citiri
Vicepremierul Stanescu: Daca 4.000 de oameni din Piata Victoriei reusesc sa faca legea, e o mare greseala
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stanescu, sustine ca este o greseala ca persoanele care protesteaza in Piata Victoriei reusesc "sa faca legea", deoarece PSD a fost votat de trei milioane si jumatate de oameni, atat pentru programul de guvernare, cat si, referitor la justitie, pentru a "indrepta lucrurile".

Stanescu a argumentat ca nu trebuie sa fie mai multe persoane nevinovate in inchisoare, este de ajuns sa fie o singura persoana in asemenea situatie si lucrurile trebuie indreptate.

"Oamenii ne-au votat si pentru programul de guvernare, dar si sa indreptam lucrurile in aceasta tara. Pentru ca ati vazut ce se intampla, cate nedreptati s-au intamplat in aceasta tara. De ce sa fie oameni in puscarie, nevinovati? Unul singur daca e, unul singur, nu trebuie sa fie 100 sau 1.000. Unul singur, daca e pe nedrept. Ganditi-va daca am fi in locul lui. E corect, nu e corect", a spus Stanescu, duminica, la Cezieni.

Vezi si Peste 10.000 de romani au scandat in Bucuresti impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea. Proteste masive si in alte orase din tara si din strainatate (Foto&Video)

Vicepremierul a precizat ca expresia "cu arma la picior" folosita sambata, la Slatina, cand le-a transmis tinerilor din PSD sa fie pregatiti pentru a merge din nou la Bucuresti, a fost o metafora.

" (Expresia 'cu arma la picior' - n.red.) a fost o metafora. Dar sigur ca ma gandesc la lucrurile acestea in momentul in care, practic, in Piata Victoriei sunt cateva mii de oameni, 4.000 de oameni. Daca stam sa ne gandim ca 3-4.000 de oameni reusesc 'sa faca legea', tot metaforic vorbind, in aceasta tara, e o mare greseala. Pentru ca sustinerea pe care PSD a avut-o, sunt trei milioane si jumatate de oameni care ne-au votat.

Sigur, noi trebuie sa ducem la indeplinire programul de guvernare si tot ceea ce am promis", a declarat Paul Stanescu.

"E posibil orice in urmatoarele saptamani"

Intrebat daca este posibil un nou miting organizat de PSD la Bucuresti, Stanescu a raspuns afirmativ, accentuand ca "e posibil orice in urmatoarele saptamani".

"E posibil, e posibil orice, urmatoarele saptamani cred ca vor fi foarte agitate la nivel national. Daca e nevoie v-am spus ca da. (...) Vreau sa va spun ca niciodata Oltul nu a fost asa de bine organizat, sa fie cu 10.000 de oameni la Bucuresti.

Oricum, nu e usor si e vorba de infrastructura de transport care exista la ora asta. Nu e usor si majoritatea judetelor cu ce au promis, au venit. (...) Pana la urma, daca escaladeaza lucrurile, eu stiu, sigur ca trebuie sa facem si noi un miting. (...) Deci patru milioane de oameni din aceasta tara au votat programul partidului care a fost aprobat in Parlamentul Romaniei.

Si daca nu inteleg, trebuie sa-i fortam, cu ghilimelele de rigoare, sa inteleaga acest lucru. Dupa aceea sunt alegeri, poate castiga ei alegerile, vedem", a adaugat Stanescu.

El a opinat ca este gresit sa se prezinte ca persoanele care protesteaza in Piata Victoriei reprezinta alegatorii.

"Dar ce rezolva ei daca sunt in fiecare seara, fac miting fara autorizatie 1.000 - 2.000 de oameni, acolo? Ei ce rezolva? Pentru ca pana la urma, media prezinta, din punctul meu de vedere, denaturat, anumite lucruri. Adica 2.000 de oameni din Piata Victoriei reprezinta pe cei care voteaza in aceasta tara? E gresit", a spus Paul Stanescu.

Citeste si Vicepremierul Paul Stanescu, reactie la anuntul presedintelui: Suspendarea lui Iohannis, una dintre strategiile PSD

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Stanescu protestatari, #Stanescu PSD legi , #vicepremier