PD-L va vota pentru invalidarea listei judecatorilor propusi la CSM

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 17:57
1565 citiri
PD-L va vota pentru invalidarea listei judecatorilor propusi la CSM

Liderul senatorilor PD-L, Cristian Radulescu, a declarat marti ca parlamentarii democrat-liberali vor vota pentru invalidarea intregii liste de judecatori propusi spre a fi validati in functiile de membri ai CSM, urmand ca judecatorii sa organizeze noi alegeri pana la finele anului.

"Marti vom invalida cu voturile noastre, ale coalitiei pro-guvernamentale, lista care ne-a fost trimisa de catre CSM", a spus Radulescu, invocand faptul ca nu ar fi fost respectate procedurile legale in desemnarea propunerilor in cauza.

Intrebat cum va putea functiona CSM daca se vor invalida candidaturile judecatorilor, liderul senatorilor PD-L a precizat ca vor "mai ramane cateva zile pana la finalul mandatului in care CSM trebuie sa se mobilizeze si sa reorganizeze alegerea trimitandu-ne o lista care sa fie acceptabila".

Biroul Permanent al Senatului a decis marti convocarea sedintei de plen a acestei camere pentru miercuri dimineata, la ora 9.30, in scopul de a valida noii membri ai CSM din partea judecatorilor si procurorilor.

Presedintele Traian Basescu a adresat marti o scrisoare sefilor partidelor, dar si presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin care le cere alesilor sa-i valideze pe noii membri ai CSM in actuala sesiune, avertizand asupra consecintelor in privinta Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Dintre membrii CSM propusi spre validare fac parte ca judecatori Lidia Barbulescu, Mircea Aron, Dan Lupascu, Alexandru Serban, Nicolae Horatius Dumbrava, Adrian Toni Neacsu, Marius Tudose Badea si Cristi Vasilica Danilet. De asemenea, din partea procurorilor sunt propusi George Balan, Oana Andrea Schmidt-Haineala si Dan Nicolae Chiujdea.

Si presedintele Basescu a atras atentia asupra problemelor din cadrul alegerilor in CSM. El a atras atentia marti ca, in privinta alegerilor in noul CSM, s-au facut interpretari ale legii care pun sub semnul intrebarii credibilitatea unor membri ai Consiliului, ceea ce va afecta raportul CE pe justitie.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...