Politica de bideu made in Romania

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 20 Iunie 2009, ora 19:11
4054 citiri
Politica de bideu made in Romania
Foto: fotoblog.ro

"Dati, mai, in ei ca sunt vraiste...!" Vorba ii apartine lui Geoana, al doilea om in stat, si se refera la membrii PD-L ai Guvernului.

Pentru cineva care traieste intr-o sfanta naivitate aceste cuvinte ar putea sa para uluitoare, chiar socante, atunci cand ele vin din partea unuia dintre politicienii de frunte ai tarii.

Aceste cuvinte devin si mai dizgratioase atunci cand cel care le foloseste este chiar cel care il critica, zi si noapte, pe actualul presedinte al Romaniei pentru folosirea exact a aceluiasi limbaj si comportament.

Oricum, domnul Mircea Geoana, fostul diplomat actualmente reformat in partidul lui Vanghelie, a continuat, cat a putut de sincer, cu caracterizarea membrilor Guvernului in aceeasi nota. "Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Astia stiu ca e omul de casa al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Hai sa-i atacam", a mai spus Geoana.

In schimb, pentru cineva care isi imagina si stia si pana acum care este nivelul politicienilor nostri, aceste indemnuri la lupta deschisa, corp la corp, cu partenerii de coalitie guvernamentala nu mai mira si nici nu mai surprind.

"Ia un pahar de apa in ochi, bai fata de bideu!"

De aici si pana la "fata de bideu" si "ia un pahar cu apa in ochi" nu mai e nici macar un pas. E doar o chestiune de timp. Nu ar trebui sa ne mire nici daca, maine sau saptamana viitoare, am vedea imagini cu un membru PSD din Executiv aruncandu-i cu laptop-ul, peste masa, direct in cap partenerului de coalitie.

Si ca sa vedem ca e doar o chestiune de timp pana cand membrii actualei coalitii vor renunta la politete si isi vor sparge capetele, la propriu, in public, sa mai ascultam o voce de fin analist al politicii pe care PSD trebuie sa o practice de acum in Guvernul Boc impotriva crizei economice.

"Ce e asta prima casa? A venit Boc cu vrajala asta. Pai cum il las eu pe Pogea, cand am jumatate din Guvern, sa faca bagabonteala asta? Astia cum ajung ministri de Finante, cum sunt foarte destepti". Aceste meditatii din paradigma vanghelismului "care este" apartin celui mai aprig ganditor social democrat, domnul Radu Mazare.

Catusi de putin suprinzatoare, acesta este viitorul actualei coalitii, daca discursurile din spatele usilor inchise isi pastreaza aceeasi logica in care au debutat imediat dupa formarea parteneriatului de guvernare dintre PSD si PD-L.

Desigur, intr-un cadru privat si opiniile exprimate in interiorul unui partid sau organizatii sunt mai lejere, nu se cramponeaza in cuvinte scortoase si pretentioase. Insa grav este ca jumatate din guvern crede aceste lucruri despre cealalta jumatate. Tocmai cand criza economica se pregateste sa loveasca mai puternic.

Maine, poimaine ii vom auzi pe aceeasi ilustri ganditori social democrati, citati si pomeniti mai sus, jurand cu lacrimi in ochi ca tot ce conteaza mai mult pe lumea asta pentru ei este interesul acestei tari. Si nevoile sale. Si viitoul neamului. Si ca, pentru traiul nostru mai bun, ei si-ar da si viata. Asa sa ii ajute Dumnezeu!

Banii si puterea, singurul Dumnezeu al politicianului roman

Orice minte lucida si-ar fi dat seama cu mult inainte de aceste "scapari" din interiorul PSD ca singura grija a policienilor este fuga dupa bani, via obtinerea puterii, fara a le pasa de nimic altceva. Nici de criza, nici de cresterea alarmanta a numarului somerilor, nici de intrarea tarii in derapaj.

Si sa nu ne iluzionam, din nou, ca doar in PSD se vorbeste si se gandeste astfel. In toate partidele care se bat pentru obtinerea puterii, in toate partidele importante, acesta este singurul mod in care se face politica. Diferentele dintre orizonturile profesionale si intelectuale ale partidelor si membrilor acestora pot fi trecute intr-o marja de eroare nesemnificativa.

Singurele calcule pe care politicienii romani, aflati in prezent la putere, le fac sunt: "cum, mama naiba, sa punem mai repede si mai bine mana pe toata puterea, fara a fi nevoiti sa o mai impartim cu nimeni?".

Nu criza si solutiile de crestere economica obosesc creierele membrilor PSD, ci calculele si strategiile de lupta impotriva partenerilor de guvernare. "Cat mai stam la guvernare? Cat ne mai avantajeaza pe NOI sa stam la guvernare", se intreaba in cor intreg PSD-ul.

Aceasta este singura lor grija, nu cat este nevoie sa stea la guvernare pentru a scoate tara din criza.

Sa vedeti spectacolul din septembrie! Cum vor scoate atunci la iveala, si unii si altii, toate informatiile murdare despre trecutul si prezentul lor. Sa vedeti atunci cum vom afla ce afaceri au PDL-istii si ce corupti sunt PSD-istii. Toti vor incepe sa spuna ceea ce stiu de mult despre fiecare in parte, dar tin informatiile la pastrare tocmai pentru astfel de momente decisive de atac.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#geoana atac PDL, #mazare prima casa , #stiri PDL