La centru cu USR, în provincie cu PNL. Noua alianță anunțată de PMP pentru alegerile din 2024

Joi, 22 Iunie 2023, ora 12:31
3385 citiri
La centru cu USR, în provincie cu PNL. Noua alianță anunțată de PMP pentru alegerile din 2024
În urmă cu câteva zile, liderul PMP Eugen Tomac afirma despre PNL că a „trădat” electoratul de dreapta FOTO / USR

PNL şi PMP vor face alianţă pentru alegerile din 2024, discuţii pe această temă fiind declanșate de liderii judeţeni ai celor două formaţiuni. Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, spune că este aproape de a semna un protocol cu colegii de la PMP.

La Timişoara au început discuţiile între liderii judeţeni ai PNL şi PMP. Principalul scop îl reprezintă formarea unei alianţe la nivelul judeţul Timiş, între cele două formaţiuni.

„Am avut mai multe consultări cu colegii mei şi am decis, împreună, să formăm un pol de drepta autentic. Primele discuţii cu colegii noştri din PNL Timiş ne fac să fim optimişti şi sunt sigur că în cel mai scurt timp, vom semna un document comun, care să parafeze această alianţă. Sunt convins ca membrii şi simpatizanţii noştri vor aprecia consecvenţa noastră”, a declarat preşedintele PMP Tims, Fedor Maşniţa, potrivit unui comunicat de presă, de joi, al PNL Timiş.

Şi liderul PNL Timiş, Alin Nica a transmis că PNL reuşeşte să coaguleze opţiunile de dreapta din România.

”Suntem foarte aproape de a semna o înţelegere cu colegii de la PMP Timiş şi mă bucur să constat că PNL devine un partid puternic care reuşeşte să coaguleze opţiunile de dreapta din România. Colegilor de la PMP nu pot decât să le spun bun venit acasă şi să îi asigur că PNL este locul în care îşi vor regăsi speranţele şi unde se poate construi un viitor stabil şi eficient în folosul cetăţenilor. Este evident că singurul pol de dreapta din România este Partidul Naţional Liberal”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, potrivit sursei citate.

Joc dublu

Sâmbăta trecută, 17 iunie, în cadrul congresului USR, președintele partidului Cătălin Drulă anunța că planul USR este să construiască o singură mișcare de dreapta care să câștige alegerile din 2024.

La eveniment a fost prezent și liderul PMP Eugen Tomac, care în intervenția sa a vorbit despre „trădarea” PNL a electoratului de dreapta, dar și despre „provocarea” USR-ului de a „salva onoarea” dreptei.

„Iohannis ne lasă o moștenire urâtă. O țară fără speranță, o țară nemaiîntâlnită. Avem obligația să gândim lucid și să facem ceea ce trebuie pentru România. De ce se tem de noi? Cine se teme de noi? Exact partidul care a trădat electoratul de dreapta. PNL avea o șansă. Dar îi place să se urce în remorca PSD.

USR are în față o mare provocare. O provocare nu doar pentru a salva onoarea dreptei, o provocare pentru a da semnalul unității pentru toți cei care vor ca România normală să însemne o Românie în care ne creștem copii în pace”, a afirmat Tomac.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#PMP, #alianta pmp pnl, #pmp timis, #Eugen Tomac, #alianta pmp usr , #USR