Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania - Ar putea deveni consilier prezidential

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 19:33
6330 citiri
Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania - Ar putea deveni consilier prezidential

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de rechemare a ambasadorului Romaniei in Germania, Lazar Comanescu.

Informatia a fost publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Lazar Comanescu a fost unul dintre cei care au participat la ceremonia de preluare a mandatului de presedinte de catre Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe 21 decembrie, unde au mai fost prezenti si alti viitori consilieri prezidentiali.

El detine functia de ambasador al Germaniei din anul 2009, iar anterior a fost pentru cateva luni ministru al Afacerilor Externe.

Bursa zvonurilor: Cine l-ar putea consilia pe Iohannis pe probleme de politica externa

Pana acum, Iohannis a semnat decretul de numire in functie a catorva consilieri prezidentiali.

Pe 22 decembrie, el a facut publice primele nume, fiind vorba de Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu Bran si George Scutaru.

Mihai Razvan Ungureanu, consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis UPDATE

De asemenea, luni, prim-vicepresedintele PNL Mihai Razvan Ungureanu a fost numit consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis.

Comanescu, despre alegeri

In timpul alegerilor prezidentiale, Lazar Comanescu a fost unul dintre diplomatii care au spus ca au cerut sectii noi de votare pentru diaspora in turul al doilea.

"Colegii mei, consulii generali de la Bonn si, respectiv, de la Munchen, au facut tot ce puteau sa faca. Noi, intre turul intai si doi, am solicitat chiar cu insistenta sa se deschida noi sectii de votare. Acest lucru nu s-a putut. Ni s-a spus ca asa sunt prevederile legale", a spus acesta, in noiembrie.

Ulterior, dupa ce a castigat alegerile, Iohannis i-a cerut presedintelui in exercitiu de atunci, Traian Basescu, sa recheme toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot.

"Exprim inca o data respectul pentru romanii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore sa voteze, care au inteles importanta votului lor. Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze situatia votului in diaspora si sa recheme de pe post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot. Nu pot sa accept sa existe situatii unde concetateni de-ai mei sa fie tratati cu gaze lacrimogene fiindca vor sa voteze", a spus Iohannis la acea data.

C.P.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...